Ben hamile kalmadan önce dahiliyeye değerlerime bakmaya gittiğimde doktor demir ilacı yazdı, yaklaşık 2-3 ay kullandım mahfetti beni, eczaneden gidip prebiyotikte aldım ama yinede kabızlık yaptı üstüne güzel bir şekilde değerlerim de yükselmedi, sonra hamile kalınca demir kullanma zamanlarında kliniğine gittiğimde kadın doğumcum demir kullanacaksın artık dedi, önerdiği demir ilacı c vitamini katkılı, ve asla kabızlık yapmadı, tahlillerimde de demirim hiç düşük çıkmadı, doktor demir dediğinde kabızlık yapar diye korkuyorum dedim 2 günde bir alabilirsin o zaman dedi, ama hergün bir porsiyon meyve ve salata yemeye de devam ettim hiç sıkıntı yaşamadım, ayrıca ben sabah kalkınca troit hapı içiyorum, o yüzden doktor kendisi benim durumum için sabah troit hapı öğlen magnezyum yatmadan önce de demiri iç dedi, yani başka ilaç kullanıyorsanız bu da önemli kafanıza takılan şeyleri muhakkak sorun. Ayrıca eczanelere de bu demir ilacı iyi mi daha iyisi var mı diye de sorun, devletin yazdıkları yükseltmiyor bence bana devlet magnezyum yazdı 2 ay geçti sürekli içtim etki etmedi, kadın doğumun verdiği magnezyum d vitamini katkılı emzirirken de içeceksin dedi mesela. Birde et yiyorsanız karabiber koymak demirin emilimini arttırıyormuş, etin yanında ayran içmeyin yoğurtla beraber olunca demir elimi daha az diye okumuştum, ben sık sık maydanoz, dereotu, tahin, yer fıstıgı gibi şeyler yedim onların da besin değeri çok yüksek