melikedmrc
rumisam
Filizcimm56
Toplu cevap vereyim dedim :) kendi deneyimim 38+5 te gece sancılarım başladı o zamana kadar hiç sancım çıkmamıştı nstlerde ne yalancı ne başka bi şey. Burda daha 32 lerde yalancı sancı yaşayanları okuyunca heralde diyodum ben 40. Haftayı görücem. Doktor kontrolümden 3 gün sonra sancı başladı. Hafife alınacak durum kesinlikle değil mutlaka yürüyüş esneme hareketleri yapın pilates topunda bolca vakit geçirin. Ben şahsen burda bu kadar ‘pozitif doğum hikayeleri’ okuduktan sonra kendi doğumumda hayal kırıklığına uğradım. Herkesin deneyimi kendine tabiki ama bu kadar toz pembe de değil yani. Doktorunuzun sözünden çıkmayın mesela ıkınmayı bırakabilirsin demeden bırakmayın dayanın çığlık atmak size enerji kaybettirir olabildiğince derin nefesler alarak o ağrıyı geçirmeye çalışın. Sancım benim uzun sürdü ama doğuma artık hazır olduğum an 15 dk içinde doğurmuşumdur doktorumu harfiyen dinledim. Yırtık, kesi korkulacak şeyler değil dikişim vardı tuvaletten falan çok korkuyordum ama hiç canım yanmadı bile gerçekten toparlanmasının bu kadar hızlı olabilceğini düşünmemiştim.