melikedmrc 4.normal doğuma hazırlanıyorum ki 3 doğumumda birbirinden bağımsızdı. İlki hiç sancım yoktu 39+5 te yatışım yapıldı suni sancıylaydı sabah 10 da suni sancıyı bağladılar kademe kademe arttırdılar sancıyı. Bazen dayanılmaz geliyordu bazense normal bu ya deyip kendimitelkin ediyodum. Ebe ve eşim süreci atlatmamı kolaylaştırdı belime masaj çök kalk squat gibi hareketlerle. akşam 5 civarı ıkınmam geldi apar topar doğumhaneye alındım 5 dk sonra bebeğim kucağımdaydı. İkincisi yüksek tansiyonla 37.haftada yatışım yapıldı suyumu patlattılar sonra kendi sancılarımla normal akışa bıraktılar pilates topu yürüyüş squat derken 5 saatte açılmam tamamlandı dışarda bekleyen kızım var diye doğumhanede süreci yönetemedim panikledim ebeyi de doktoru da duymuyordum resmen sürekli kızım iyi mi diye sormaktan yırtılmam oldu ki o da sadece bi yanma hissiyle anlaşılıyor. 25 dk sonra bebeğim kucağımdaydı. Son doğumumsa hem normal sancı sürecim hem doğum sürecim en kolayıydı sanırım. Aklım başımda gittim hastaneye doktor ve ebe ne derse onu yaptım bir de ayetlerin tesirine inanırım inşirah suresini açmıştım sancı odasında. Sabah 11 de yatışım yapılmıştı öğlen 3.50 de kızımı kucağıma aldım. Kolay diye basite indirgesem yalan olur ama korkulacak kadar da zor değil. Herkesin kendi serüveni ki 3 çocukta da farklı yaşadım süreçleri. Önceden kendini strese sokma.en doğru yolu bebeğin belirleyecektir. Anı yaşamaya bak güzel anlar bunlar. Doktorun bekle diyorsa vardır bir bildiği.