Kusura bakmayın ama aldırmayacaksan yaptırma, yok bebeği riske sokma, yok parana yazık diyenleri asla ama asla anlamıyorum. Bir yola çıkıp hamile kalıyorsunuz ve parayı düşünüyorsunuz. Ve bu sağlık için gidecek olan bir para. Daha bunda bile paranızı kısıp bebeğinizin nasıl doğacağını bilmeden nasıl bir hayat vaad ediyorsunuz acaba. Post sahibine demiyorum yanlış anlamayın, altına gelen yorumlara diyorum. Her postta var bunlardan “aldırmayacaksan yaptırma”. Benim de ikili taramam riskli geldi hem fetal yaptırdım hem amniyosentez. Bebeğim down çıktı. Şimdi bu süreçte kendimi önce manevi olarak hazırlıyorum sonra maddi olarak neler yapabilirim, nasıl eğitimler aldırırım, sağlığı için birşey yaptırmamız gerekiyor mu onlara bakıyoruz. Yani nasıl cahil bir düşünce yapısı anlamış değilim. Tabiki Allah’tan herşey ama mesela doktorumu dinleyip yaptırmasaydım bebeğimin durumunu doğumda öğrenip lohusalığımı zehir edecektim, üzülecektim. Yada şuan perinatoloji takipliyim ve bebeğimin her bir organına ve kalbine detaylı bakılıyor ki doğduğunda bir sorun yaşarsak doktorlar müdahale edebilsin. Herkesin çocuğu elbette sağlıklı olsun ama insanın başına da malesef herşey gelebiliyormuş. İki sağlıklı çocuktan sonra down sendromlu bir bebek bekliyorum.
Lütfen boş yorum yapanları dinlemeyin ve doktorunuz neyi öneriyorsa onu yaptırın. Bu aldıracaksınız demek değil. Hiç amniyosentez yaptırıp bebeğini kaybeden birini duymadım mesela. Riskler öyle burda konuşulan gibi çok değil. Burda yazanlar doktora yapıp da geliyor sanki yada CVS yada amniyosentez yaptırıp bebeğini kaybetti zannedersiniz.. hiç öyle birşey yok. Bebeğinizin sağlığı için ve kendi sağlığınız için ne parayı düşünün ne başka birşeyi. Lütfen testlerinizi yaptırın.