kubra5834 33+5 ikiz gebeyim bugün nst çekildim sancı çıkmadı yarım santim açılmam varmış o kdr.. Doktorum ciğer geliştirici iğne verdi bugün 2 tane Yarın aynı saatte 2 tane vurulmam için. Bugün vuruldum iğneyi ama herkes CİĞER GELİŞTİRİCİ iğne erken doğuma sebep oluyor yazmış Allah korusun ben güzel ilerliyordum bu iğne yüzünden bunu yaşamak istemiyorum çok endişeliyim lütfen bilgisi olup yaşayanlar yazabilir mi ? Birde bebek haraketlerinde azalma çok olur yazmışlar.
Aysunnn_ kubra5834 rahim de yumuşama vardı ve sancım vardı diye bi doz yapıldı (30 haftada) şuan 36 haftayım bi sorun yok bende tabi herkeste aynı etkiyi mi gösteriyor bilmiyorum ama bu şekilde oldu benimkisi
Aycicegi_ kubra5834 Bana ilk gebeliğimde 4 defa yapıldı erken doğum yapacağım belliydi gebelik zehirlenmesi oldum. O iğnelerin sebebiyle kızım 34 haftalık doğmasına rağmen küvöze girmedi. Ben erken doğuma sebep verdi diye birşey duymadım hiç.
Liv3652 kubra5834 hayır en fazla şekeri yükseltiyor diye biliyorum 30.haftada oldum 38 de doğum yaptım
UmmuHamza kubra5834 Hiç telaş etmeyin , 34 haftalıktım nöbetçi doktorun alttan muayene etmesiyle nst de sancılarım olmuştu o gece bana da ciğer geliştirici iğne yaptılar bu sefer çocuk gelmek bilmedi 42. Hafta da suni ile doğum yaptım 😅 yan etkisini görmedim ben anlayacağınız
Mem Benimde 30 haftalıkken kanamam oldu açılmam olmamasına rağmen bende iki tane vuruldum ama çok şükür bir şey olmadı şuan 35 hafta olduk inşallah sizinde olmaz çok stres yapmayın 💐
kubra5834 Mem MaşaAllah, Rabbim tüm herkese sağlıkla afiyetle sağ salim kucağına aldırsın anneleri bebekleri korusun 🤲
kubra5834 Aycicegi_ araştırmak için yazdım neler yazmışlar okuyunca bi tuhaf oldum ama tecrübe sahibi olanlar yazınca insanın içi rahatlıyor teşekkür ederim
aslhnkrts9 kubra5834 alakası yok bana 24 saat arayla iki doz yapıldı ,5 cm da açılmam vardı üstelik yapan Dr sadece ödem ve bebekte hareket azlığı yapabilir korkma demişti. İğneden sonra 4. Gün doğurdum solunumu gayet iyiydi çok şükür bu yüzden küveze girmedi Yanlış bilgi verilmiş iğne erken doğuma neden olmaz Erken doğum riski olanlara tedbir ve tedavi amaçlı uygulanır
TKumsall kubra5834 öyle bisey yok da 4 tane yapıldığını duymamıştım hiç ben iki tane vuruldum saten açılman varmış erken doğum yapacağın belli olduğu için bebekte sorun olmasın diye verilmiş bu iğne
kubra5834 TKumsall açılmam yoktu aslında devlet hastaneleri gidince alttan baka baka yarım santim açılmış umarım devam etmez de 37. Haftama kadar giderim ikizlerim de sağlıklı gelir. Teşekkür ederim sizede
numix 31 haftalıkken vuruldum şimdi 37 olduk, 38+6′da ise doğum olacak. Erken doğuma sebebiyet vermiyor, erken doğum olursa diye önlem amaçlı vuruyorlar.
MrsKiss kubra5834 27 haftada yapıldı ciğer geliştirici iki doz sancılarım vardı nstde ilaçlarla 37. Haftaya kadar tuttuk tam 37 haftada doğurdum küveze girmedi
umrumdadegil kubra5834 kim diyor bunları Allah aşkına ya🤣🤣 canım hiç alakası yok erken doğum olursa ciğerleri gelişsin diye yapılıyor banada yapıldı erken doğum riskim vardı hatta zorla getirmeye çalıştık gelmedi sezaryen oldum 🤣
Yaseminkayaa Yok ben 30 hafta da vuruldum, vurulduğum ilk gün hareketleri azaldı ondan sonra 38 haftaya kadar güm güm devam etti erken doğuma sebebiyet değil
beyzanururey kubra5834 Ben 29 haftalıkken vuruldum öncesinde erken doğum hikayem olduğu için ilk defa sizden duyuyorum erken doğuma sebep oluyormuş diye Şu an 36 haftalığız çok şükür bir problem yok