Biz de elendik 🥰 11 gün önce 21 ekimde Spinal sezaryen ile dünyaya geldi minik kızım. Hikayemi yazabilmek için ancak vakit bulabildim. Çoğunluğu pozitif ilerledi sürecin. Sabah 7:30 da hastaneye giriş yaptık evrakları doldurduktan sonra odamız belli oldu. Hemen süslemeleri yapmaya başladık, süslemeler bitmeden hemşireler geldi önce beni nstye soktular ve damar yolumu açtılar. Sonrasında önlüğümü giydirdiler ve ameliyathaneye geçtik. Çok çok heyecanlıydım. Ameliyathaneye geçtiğimizde hemen cihazları takmaya başladılar tansiyon aleti vs vs. Damarlarım çok ince olduğu için odada takılan damar yolum tutmamış diğer elimden açmaya çalıştılar olmadı bu sefer de kolumdan denediler çok şükür üçüncüde başardılar 😂 sonrasında oturup öne doğru uzanmamı söylediler aneztezi doktoru belden iğneyi yaptı, acımadı diyemeyeceğim benim biraz canım yandı ama dayanılmayacak birşey değil damar yolu açılması gibi. Sonrasında uzzandırdılar yavaş yavaş ayaklarımdan his gitmeye başladı. Ben sürekli ayaklarımı oynattım uyuştum mu diye, oynatabiliyorum dedim birazdan tamamen uyuşucaksın dediler ve evet gerçekten oynatamamaya başladım. Sondayı uyuştuktan sonra taktılar. Sonrasında karnıma batikon süreceğiz dediler onu hissettim sonrasındaki işlemleri hiç hissetmedim sadece çocuk çıkacağı zaman bastırdılar onu hissettim ama ağrı acı vs yok kesinlikle. 5 dk sonra kızımın sesini duydum direkt ağlamaya başladım. Kızımın kontrolünü yaptıktan sonra bana temas ettirdiler, bu anın videosu var elimde. Ben girmeden önce telefonu versem çekebilir misiniz demiştim. Sağolsun çektiler siz de rica edebilirsiniz. İyi ki çektirmişim o anı, videoyu açıp açıp izliyorum 🥰 kızımı giydirirlerken benim dikişimi yaptılar yapıştırma dikiş oldu. Bittikten sonra kızımı yanıma koydular ve odaya birlikte çıktık. Toplamda içeriden 40 dk sonra çıkmışım. Hemen emzirme için geldiler, emzirmeye başladım. Ameliyattan kaç saat sonraydı hatırlamıyorum kanama kontrolü için geldiler hiç kanamam olmamıştı benim karnıma biraz bastırdı uyuşukluğum geçmek üzere olduğu için biraz hissettim ama dayanılmayacak birşey değildi o da masaj yapar gibiydi. Yarım saat sonra tekrar geldi kanamam başlamıştı. O yüzden sıvı beslenmeye başlayabilirsin dediler. Hemen su, kahve ve bitter yemeye başladım peşine de öğle yemeğim geldi tabi hoşaf ve çorba vardı. Yanımda kayısı hoşafı vardı onları da tükettim gazımı çıkarttım büyük tuvaletimi bile yaptım, katı beslenmeye hemen geçmiş oldum. Saat 4 gibi kaldırmaya geldiler. Derin nefes al diyip sondayı çıkardılar, acı hissetmedim ben rahatlama gibi oldu hatta.Burada kesinlikle kendinizden emin kalkın ve karşıya bakın. Ben hiçbirşey anlamadım inanın hiç ağrı acı olmadı. Hatta seni oturtucaz koltuğa yarım saat dediler, ben yürüyebilirim dedim ama kabul etmediler 😂 her fırsatta yürüdüm hatta çoğunlukla yatmadım, koltukta oturdum. Hem emzirmesi kolay oldu hem oradan kalkması daha kolaydı. Dediğim gibi bol bol yürüyün hasta psikolojisine girmeyin ve bol su için. Ertesi gün kontrollerimiz yapıldıktan sonra taburcu olduk eve geldik. Benim bu hikayede en kötü senaryom 3. Gün başlayan sırt ağrım oldu 3-4 gün çok ağrılıydı çok şükür geçti şimdi iyiyim. Ama onun dışında ameliyatın 5. Günü ben evde temizlik yapmaya başladım çok şükür hızlıca toparladım. Kendimi hiç ameliyatlı gibi hissetmedim. Ve ameliyatın 10. Gününde hamileyken aldığım 13 kilonun 10 kilosu gitmişti, inanamadım gerçekten tabi bol su da içtim. Şimdi göbek için korse değil de evdeki sıkı taytlarımdan giyiyorum inşallah daha da kilo veririm
Benim hikayem böyle sormak istediklerinizi sorabilirsiniz ☺️