Aysegebes Ya bende aksiyete var. Normal istiyorum doğumu ama doğum sancısıda nefes kesiyor malum. Panik olur muyum? Nasıl yapsak ya sakinleştirici falan veriyolar mı öyle bir durum olursa normal doğumda?
Tazeanne123456 Aysegebes hangi şehirdesiniz bilmiyorum ama imkanınız varsa sağlık bakanlığının gebelik okulları oluyor ona gidin derim. Ben gittim aklımdaki tüm soruları yanıtladım. Doğru bildiklerimin yanlış, yanlış bildiklerimin doğru olduğunu öğrendim. Valla ben bir aydınlanma yaşadım. Kesinlikle gidin çok iyi gelecektir inanın
Merloza Aysegebes Merhaba, aynı sorun bende de var. Psikiyatristime sorduğumda çokta rahat yaparsın dedi. Anksiyete ataklarında vücudu kasıp saldığınız zaman atağın etkisi geçmeye başlıyor, doğum anında da bunu sürekli yapacağın için orada bir atak yaşamazsın dedi.
Ayse0575 Aysegebes anksiyetene rağmen yapamam deyipte yaptığın şeyleri düşün tabi ki yapabilirsin🙏🏻 ben uzun yıllar anksiyete ile savaştım hala savaşıyorum başedebiliyorum en azından. Korkularım çok var ama hep kendimi anksiyeteme rağmen yapamam katlanamam deyip yapabildiğim şeyleri aslında onların sadece bir düşünce olduğunu hatırladığım da rahatlıyorum 🤗 korkularımız gerçekleşmemiş düşünceler unutma🫶🏻
Rare Aysegebes anksiyetem var panik atağım var ve normal doğum istemiyorum yani normal iyi diye şartlamayın kendinizi nasıl rahat olacaksanız öyle yapın iki ay sonra emin olun normal sezeryan farketmiyor ne annede ne bebekte
PinkBerryy Anksiyetesi olan vajinal doğum yapamaz bence. Çünkü vajinal doğum doğal bir süreç olarak ilerliyor doktorun yapacağı pek bir şey yok, her şey anne kontrolünde oluyor. Nefes kontrolü, ıkınma vs..
Aysegebes Merloza yaaa ayy teşekkür ederim. Ebeye sorduğumda oda benzer bir şey demişti ama az önce çok kasılmam oldu doğuma 6 gün kaldı benim kasılma sırasında nefesim kesilince panikledim biraz ama baş edebiliriz demek ki 🥹
Merloza Aysegebes rica ederim :) Anksiyete genelde olay anında basmıyor, olaylar bittikten sonra geliyor. Zaten siz doğumu yapıp bebeğinizi kucağınıza aldığınızda hiç bir şeyiniz kalmıcak merak etmeyin.
Aysegebes Arkadaşlar özel fikirlerinizi sormuyorum bence olur bence olmaz diye. Bu konuda bi doktorla konuşmuşsunuzdur yada bizzat yaşamışsınızdır o tarz bilgiler istiyorum. 39 haftadayım ben olumsuzluk etkiler insanı. Bi doktordan ebeden bilgi aldıysanız onu paylaşın lütfen kendi kişisel düşünceleriniz size kalsın rica ediyorum. Eğer kişisel olucaksa da olumlu şeyler olursa motive oluruz malum zor bir süreç
Hmyrayz Bende de panik ataktan bir önceki evre anksiyete var normal doğum istedim bende ve yapılabiliyormuş çok bir olumsuz etkisi olmadı bana hatta aklıma bile gelmedi anksiyetryi dibine kadar yaşayan biri olarak doğum anında. Nefes egzersizleri çokkk iyi geliyor tavsiye ederim. Allah’ın izniyle süreç geçiyor 🤗
Merve2712 Benim hem ankisiyetem hemde gebelikle alakalı, gebelik depresyonuna girmiştim çok zor bir süreç geçirdim birde üstüne obsesif rahatsızlığı başlamıştı. Ama iki çocuğumu da normal doğum yaptım bu süreçte de hiç ilaç kullanmadım. O an zaten inan onu düşünmüyorsun bile hiç sorun yaşamadım.