Meryeli ben almanyada doğup büyüdüm o yüzden biraz daha katı kurallarım vardı bu konuda. İlk bebeğime doğar doğmaz oda yaptım, bir ay kadar anca yanımda kaldı sonra hemdn kendi odasına yatırdım. Çocuğun anne babadan bağımsız olmayı öğrenmesi gerek. İkinci bebekde şu an oda olmadığı için yanımda yatırıcam. Park yatağı o yüzden aldım, her odaya taşınıyor. Bebeğin boyuna bağlı kaç yıl kullandığınız. 3 yaşına kadar rahat yatar bence. Bende muhtemelen 2-3 yıl yanımda yatırırım bu yavruyu, sonra çalışma odamı büyük oğluma verip onun odasınıda bu yavruya veririm. Tabi her anne babanın kendi kararı bu. İsterseniz internette araştırın, uzmanlar tavsiyelerde bulunuyor. Ben odası olmadığı için yanımda yatırıyorum ama odası olsaydı yine ayırırdım ilk aydan. Bana bağımlı şekilde büyümesini istemiyorum. Tek başına kalmaya alışmalı. Muhtemelen ikinci bebekde zorlanacağız 2-3 yıl yanımda yattıktan sonra tek başına kalmaya korkacaktır ama şartlar bunu gösteriyor 😊 Dolap konusuna gelince alışverişi yaptıktan sonra karar verin isterseniz. Sığıyorsa şifonyer yeterli olur ama yetmeyebilir. Küçük bir gardırop fena olmaz. Bebekler çabuk büyüyor sürekli kıyafet alacaksınız, tabi ilk çocuk olunca birde heves ediyor insan sürekli yeni şeyler almak istiyor. Şifonyerin büyüklüğüne bağlı yani. Yeterli olup olmadığını kendiniz anlayacaksınızdır 😊 sağlıkla gelsin bebişlerimiz 🙏🏼