crescent___ kader26_ benim hep rahatça yaptığım menü fırında tavuk biber patates, yanına kıvırcık havuç mor lahana salatası, pirinç pilavı, mercimek çorbası, eğer çeşitlemek istersem ortaya da kabak ve havuç mezesi yapıyorum… klasik türk misafir yemeği :)
mcansu kader26_ kolay pratik bişi yapacağım zaman borcamda tavuk yapıyorum alta patates püresi üstte tavuk sote üstüne garnitür beşamel ve kaşar yanına pilav klasik mercimek çorbası yanına salata yoğurt turşu falan kalabalıksa veya çeşit olsun dersem de ortaya ya doyma ya barbunya pilaki veya dondurucuda hazırda bişiler varsa Tatlı olarak da kedi dilinden tiramisu Şipşak misafir menüsü
Bulut21 kader26_ benimde dün akşam misafirim vardı.onlara hamsi,kelle paça,salata,turşu,ve pilav yaptım.gayet güzel ve çok ugrastirmadi beni.sadece hamsi temizlerken biraz yordu.ama çok yorucu degildi
kahvesever__ kader26_ Mercimek çorbası yada ezogelin çorbası Fırında tavuk patates yada karnıyarık Pilav Hazır yufkadan börek Eğer hazırda dondurucu da yaprak varsa pişirilir salata tamamdır 👌
An53 Ben hep misafirlerime kremalı et sote yaparım çok lezzetli değişik ve şık oluyor Karnıyarık olabilir bostan patlıcandan porsiyonluk onlar da şık duruyor İslim kebabı olabilir kürdanla patlıcan köfte olan
HuzurDenizim Mercimek çorbası , mis gibi tereyağlı bir pilav , yanına tavuklu patates çanak , kaşarlı mantar , tatlı olarak ağlayan pasta kolay ve hoş bir menü olur bence 🌺🤗
Almira_ kader26_ şuan misafirm gelse yapacağın şeyler bu. Patates püresi yatağında soslu minik köfteler. Salata Mercimek çorbası Domatesli pirinç pilavı ya da mısırlı bezelyeli pirinç pilavı. Düz pilav yapmazsm patates zaten nişasta pilav da nişasta. Ve bi de tatlı oldu bitti. Fırında sütlaç olablr hemen basit olark. Kolay da bir menü .
Donaldvetomris kader26_ genelde izmir köfte yaparım fırında biri geldiğinde veya krepli tavuk sarma kolay oluyor benim için yanina pilav çorba zaten mecburi 🧡
Betamom Tepsi kebabı Havuc tarator Pilav Cacık Salata Domates çorbası Yeter. Hamilelikte daha da kolayı dısarıda pide ya da lahmacun yaptırmak
Simgesell34 kader26_ patlıcan kebabı pirinç pilavı havuç tarator ve közlenmiş patlıcan ve kapta biber közlenmiş oda yoğurtlu ve salata çorba olarak ise mercimek
mommasli Betamom evet yazdıklarınız kolay 😊 tepsi kebabı lahmacun felan diyince urfalı olduğunuzu düşündüm genelde oralarda çok oluyor 🥰
Betamom mommasli pratik yemek ararken mecbur tüm türkiyeyi dolanıyosun artık😅 eşim yemeğe düşkün, ailemde zamanında cok gezmiş ondan biraz
Sebur kader26_ mercimek çorbası, çökertme kebabı yada sultan kebabı farkli ve lezzetli , pilav, kaşık salata, tarator, haydari ( kolay ve lezzetli) közlenmiş biber patlıcan ile de meze yapılabilir. Tatlı yıda gelen misafirler getirsin🫠🤣