Eşimle ikimiz de memuruz. Atandık diye ailelerimiz sağolsun herşeyi bize yaptırdı ufak destekler dışında. İlk yılımız doğu görevinde derme çatma eşyalarla geçti. Yılın sonuna doğru derme çatmanın arasına kendimizi mutlu hissettirecek üç beş masa aksesuar vs alabildik. 2. Sene dedik ki para biriktirelim artık. 2022eylül-2023 Mart arası 240bin paramız birikti. Tayinden sonra güzel eşyalar alırız diye biriktiriyorduk. O süreçte faize bulaşmama kararı aldığımız için sadece birikimle ilerlemeye çalışıyoruz. 2023 martta faizsiz kredilerden ikimizde 20-30 çekmeye başladık paramız 240 dan 350 ye yükseldi. Tabi borç arttı. Sonra da 150 kadar altın borçlandık ve 2. Arabayı aldık. Neden çünkü ev alamıyoruz. Çok iyi geçiniyoruz da diyemem geçinemiyoruz da diyemem. Durumumuz iyi, eski memurlara göre kötü sadece. Haftada 1 eşimle, 1 kere de arkadaşlarımla çıkar yer içer sosyalleşiriz. Ama bence burda ayrıntılar önemli. Mesela termosumuz var mı? Güzel saklama kaplarımız var mı? Evde yemek yapmaktan mutlu muyuz? Ben dışarda aç kalıp yemek yemek istemem. Sadece lezzetli keyif alacağım yerlerden yemek yerim. Yatırım nedir, borsa nedir biliyor muyuz? Borsayı da ezbere değil, grafik okumayı bilmekten bahsediyorum. Başkasından duyarak yatırım uzun vadede kaybettirir. Minik minik challengelar yaparak altın almayı çok seviyorum. Bu hafta 0 tl ile geçinirsem şunu alıcam meydan okumaları mesela.. kıyafet alırken biriktirip iyi bi yerden alırsanız yatırım oluyor. İpekyoldan networkten aldığım kıyafetlerimi ertesi sene daha pahalıya satabiliyorum. Ayakkabı ve kıyafeti yatırım olarak görenlerdenim. Kahveye para vermeye kıyamayanlardan. Termosumla da orda otururum bu arada kimse kimseye karışmıyo. Özel ders bulursam affetmem. iPad yatırımımı da bu yüzden yaptım. Benzinli değil tüplü araç kullanıyorum. Buluşmaları ev eğlencesine çevirip çeşit sayısını azaltmaya teşvik ediyorum vs vs benim önlemlerim bu. Bide eşya alırken oda oda gitmek en güzeli bence hepsi bi anda mümkün değil