Canlarım doğum yapalı 2.5 ay oldu kendi isteğimle (normal doğumdan korktuğum için) sezeryan oldum. 38+0 da saat 11 de bebeğime kavuştum. Spinal anestezi oldum ameliyatım güzeldi. Bebek inanılmaz hızlı bir şekilde çıkıyor ona çok şaşırmıştım. Sonra biraz kötü oldum sakinleştirici verdiler sanırım. Gözümü açamadım ama konuşulanları duydum. Ameliyathaneden odaya geçince hemen bebeğimi emzirdim. Bebeğimin de emme refleksi çok güzeldi. İlk gün sütümün gelmeyeceğini düşünüyordum ama ikindin bir arkadaşım eliyle sıktı birkaç damla çıktı yani kolostrum. 4.gün göğsümü ılık suyla masaj yaparak yıkadım ve sağım yaparak sütümü arttırdım. Bebeğimde sarılık geçirmedi.
Doğuma 13kg alarak girdim 1 hafta sonra 8kg gitmişti. Ama tuvalet açısından sıkıntı çekmemek için baya sıvı beslendim. 10 gün sonra da korse kullandım karnım içine gitti. (dikişin üstünde oluyor zarar vermiyor) 2 haftaya da eski kiloma döndüm şu an 2 kg aldım ama veremiyorum çünkü şekerim çok düşük beslenmem lazım 6. Aydan sonra diyet düşünüyorum.
Bebeğe bakım konusunda da 15gün annem yanımda kaldı. Ama 1 hafta sonra da bebeğime kendim bakmaya başladım zaten annem yemek falan yapıyordu ve bana bakıyordu. Karnımda uyuşukluk hala var bu arada o ne zaman geçer bilmiyorum :)
Doğum yapacak kızçeler sadece 1 hafta sıkın dişinizi ağrılarınız azalacak. :)
Emzirme konusunda da ilk başta göğüslerim yara oldu maalesef ama kanlar falan akmadı ucu kurudu sonra döküldü. Dişimi sıkarak emzirdim bir süre. Ama inanın geçiyor. Lansinoh, ayva çekirdeği, tahin yağı hepsini denedim. Ama göğüsleriniz ilk defa böyle bir durumla karşılaştığı için olası bir durum. Gümüş kapak aldım ama kullanamadım. Çünkü bir göğsünü emzirirken diğerinden süt geliyor gümüş kapaktan da akıyor. Ama göğüs kalkanı inanılmaz işime yaradı. Göğüslerim hava aldı ucu hiç kurumadı. Orada biriken sütleri biriktirip bebeğime verdik birazını dondurucuya attık. Şu an göğüslerim terbiye oldu. Yani artık akma olmuyor. Gece bebeğim çok uyursa göğsüm çok dolarsa anca öyle.
Söyleyeceklerim bu kadar inşallah faydalı olmuştur bilgilerim :)