Merhaba arkadaşlar. Ben 2022’de çok zor bir doğum yaptım. Bebeğim 4200 gr’dı. Ultrasonda 3500 gözüküyordu. Ve bir türlü kanala inmedi. Kanala inmes için 4-5 kez kuvvetli ıkınmam gerekti. Ve doktor normal doğurtmak için elinden geleni yaptı. Bebek kanala inmişti ama benim gücüm bitmişti. 3 kezde doğurmak işin ıkındım ve öldüm bittim. Meğerse apandistim patlamak üzereymiş. Acil genel cerrah filan çağırdılar ben daha bebeğime sarılamadan başıma birsürü doktor toplandı. Doktor şuan ameliyatlık değil. Tekrar ederse apandistini alırız dedi. Benim için çok kötü bir tecrübe oldu. Ve şimdi 3.ye hamileyim. Ama normal doğum yapabileceğimi düşünmüyorum. Hala ara ara apandistim ağırıyor. Ve zor doğumdan dolayı hala idrar tutamıyorum. Daha bu sorunu çözemeden istemeden hamile kaldım. Şimdi doğumu sezaryen istiyorum dediğimde saçmalama diyor herkes. Sezaryen daha kötü. Sonrası çok fena diyorlar. Ama normal doğum yaparsam masada kalırım gibi geliyor. Çünkü çok korkuyorum. Sizce ne yapmalıyım. Bu durumda devlet beni sezaryene alır mı? Yoksa normal doğurmam için ısrar mı ederler. Devlette isteğe bağlı sezaryen olmuyor çünkü.