Doğumdan sonra bende herkes gibi buraya yazmayı bekleyenlerdendim, sonunda cumartesi günü doğum yaptım bugün ancak kendimi toparlayıp yazabiliyorum. Biraz fazla uzun olacak gibi. Şimdiden okuyanlara teşekkür ediyorum☺️
Geçtiğimiz cuma günü hali hazırda kaç gündür süren belimden kuyruk sokumuma vuran ağrı baya yayılmaya başlamıştı kalçama doğru vuruyordu, ikindi gibi iç bacağımın eklem yerinde ağrı oluşmaya başladı. Vajinamın içi, yan çatı kemiklerim çok ağrıyordu. Dayanamadım ağrıya artık eşimle acile gittik. Nst de hiç sancım çıkmadı 1 cm açılman var dedi ebe ama bu doğumun başladığını göstermez 1 cm açılmaya kadınlar haftalarını geçiriyorlar dedi, takipli olduğum doktorumla konuştu pazartesi doktor seni bekliyor dedi. Neyse tamam dedik çıktık ağrım hafifler belki diyerek eşimle beraber baya bir yürüyüş yaptık. Eve gelince ağrım artmaya başladı normaldir herhalde artık fazla kalmadı doğuma diye düşündüm uyudum.
Gece 4,03 geçe kasıklarımda sızlamaya uyandım lavaboya gittim geldim uyudum tekrar. 4.17 geçe tekrar sızlama gibi ağrı oldu geçince tekrar uyudum. 4.33 geçe tekrar olunca dakikalar birbirine yakın takip edeyim en iyisi diyip uyumadım artık. Bu arada sızlama dediğim belimden kasığıma adet sancısı gibi vuran bir sızlama şeklindeydi. İlk başta çok şiddetli değil ama yine uyutmuyor.
Evin içinde yürüdüm sürekli sancı geldikçe çömeldim sancı saatini yazdım. Her seferinde aynı şeyi yaptım. Sancılarım 7-9 dk arasına düşünce gerçek sancı olabilir diye düşündüm. Akşamdan evim dağınık kalmıştı hem evimi topladım hem zaman geçsin kafam başka şeyle meşgul olsun dedim. Evi toplarken sancı geldiği an çömeliyordum dk tutuyordum. Artık sancılarımın şiddeti artmaya başlamıştı. 5-6 dk arasına düştü sıklık öyle olunca oturdum evde kalan son hurmalarımın hepsini yedim, arkasından sıcak suyun altına girdim belimden aşağıyı yıkadım. Duşta da sancı geldikçe çömeldim. Sancı sıklığım 4 dkya düşünce giyindim hemen eşimi uyandırdım sancım var hastaneye gidelim diye. Giyinip evden çıkıncaya kadar sancı sıklığım 3 dkya düştü. Yine sakinliğimi korumaya devam ediyordum. Evden 6.43 geçe çıktık sancı geldi bir anda kapının önünde çömeldim geçmesini bekledim dk tuttum. 6.46 geçe arabada tekrar sancım geldi. Hastaneye girince 6.49 geçe tekrar sancım geldi ama daha şiddetli oldu bu sefer.
Hemen çatı muayenesi yapıldı tekrar nstye bağlandım. Ebe açıklığın 2 cm olmuş nstde de hafif sancın gözüküyor ama sancıların yeterli değil dedi. Normalde doğumu başlatan sancılar 100 seviyesinde olmalı ama senin sancı seviyen 30 dedi. Doktorumu aradı akşam da gittiğim için yatışımın yapılmasını gün içerisinde doğumun olacağını söyledi doktorum.
Hemen yatışım yapıldı az bi suni sacı bağlandı yerimde zaten duramayan ben suni sancıdan sonra resmen yerlerde sürünmeye başladım. Sancılarım dakikada 1 geliyordu 5 10 sn sürüyordu ama mahvediyordu beni. 2 saat sonunda açıklığım 3 cm olmuştu ben artık dayanamadım çıkartın suni sancıyı istemiyorum diye bağırınca çıkarttılar. Doktorum muayene yaptı çok iyi herşey normal doğum yapabilirsin ama suni sancı alman gerekiyor yoksa maalesef seni sezeryana alıcaz çünkü sancıların yetersiz dedi. Bekledik biraz daha sancılarım hala yetersizdi. Aktif faza geçmediğim halde mahvolmuştum o yüzden sezeryan tercih ettim dayanamayıp ki en başından beridir normal doğum olsun diye yapmadığım şey kalmamıştı.
Hemen hazırladılar beni sezeryana aldılar. Spinal anestezi uygulandı. 26 ekim cumartesi sabah 9.45 kızımı kucağıma aldımm🥰
Doğumdan sonraki zorlu olan süreç kanını kontrol ettikleri esnada göbeğine bastırıyorlar onun acısı beni hoplatıyordu resmen. İlk yürüyüşü yapmak çok zor ama o ilk yürüyüşten sonra kolaylaşıyor arkası.
Gecesi gaz sancım tuttu lavman yapıldı rahatladım biraz ama sonra tekrar başladı. Sezeryanın ertesi günü12 gibi çıkışım yapıldı hastaneden. Eve gelince çok şiddetli gaz sancım başladı. Yara yerim de bir yandan sızlıyordu. Pazar günü o yüzden çok zorlandım. Ama o ilk gazı çıkarttıktan sonra çok rahatlıyor insan gerçekten. Sonrası bol bol yürüyüş yaptım elimden geldiğince hala daha devam ediyorum. Dün ilk duşumu aldım. Su geçirmez bantlarımı çıkarttım yara yerim artık açıkta. Hareket ederken sızlamam oluyor ama şükür yine toparlandım baya.
İsmini Elif Neva koyduk🌸
Bebekte iyi çok şükür 2800gr 48 cm boyunda doğdu. Sütüm doğumdan hemen sonra geldi. Beslenmesi, uykusu, altını pisletmesi vs hepsi güzel gidiyor şuan elhamdülillah.
Bilerekten uzun detaylı bir şekilde anlatım yaptım ama biraz fazla uzun oldu 😁 Teşekkür ederim okuyanlara. Sormak istediğiniz soru vs varsa büyük bir zevkle cevaplarım.
Ben elendim inşallah sizler de sağlıklı bir şekilde, istediğiniz gibi alırsınız kucağınıza bebişlerinizi🤗🤲🏻