Merhabalar oncelikle dogum belirtilerimden bahsedeyim son bikac gundur adet agrilari gibi agri vardi belede vuran ayrica cig yumurta aki akintilarim cok olmustu mide bulantilari ve ates basmalari yasadim.Karnimin yanlari ve ustu bosalmis gibi hissetmeye baslamistim.
Gelelim dogum olacagi gunun gecesine yine sancilarim vardi (karinda sertlesme her yerinin ve belin kasiklarin da acimasi seklinde nefes bile tikaniyordu). 2.5 aydir bu sancilarim vardi zaten gece uyurken kasigima igneler batiyo gibi oldu sonra asagidan yirtilma ve yanma hissettm sabahleyin o sekilde kalktim sabah namazina duami ettm sancilarim 10 12 dk da bir geliyordu artik lavaboda cok hafif gozle zor goruncek pembe akinti gordum esime hastaneye gidelim dedim ben artik hafiften bagirmaya baslamistim ama oyle katlanilmaz degildi cunku 10 dk da birdi hastaneye 7 dk da vardik saat 8 civariydi sanci odasina aldilar acikliga baktiklarinda 6 cm dediler ben dogum sancisi oldugunu anlayamamistim her zamanki sancidan sandim sanci odasinda nst ayakta bagladilar sadece bebek kalp atisi icin ve dogumhaneye aldilar aciklik 7 olmustu sonrasinda doguma hazirladilar beni o sira 8 9 oldu dediler esim sanci odasinda birlikte sancilari karsilariz diye yanima gelmek istemis evrak islerini halledene kadar dogum baslamisti dogumhaneden cikamadi ben daha dogurmam bu sancilara dayanirim beni yatirmayin dedim ama dogum baslamisti doktorum ikinma istegi geldiginde degil sancin geldiginde ikincaksin dedi kesmek istemiyrm dedi ama ikinci dogum ve 3.5 kilo bebek olunca ilk yirtildgm yerden yirtilma olmus cok ufak 1 cm de doktorum kesmis oyle soyledi . 4 veya 5 ikinmada geldi fakat en zor kisim ikinmaydi sancilarim dayanilmaz degildi surekli subhaneke okudum sancilarda dogumu hizlandirir surekli dua ettim ve anksiyete bozuklugum olmasina ragmen kendimi yapabilirsin kizim simdi kavuscaz az kaldi diye teselliyle dogurabildim . 10 dk kadar dikisler surdu saat 10.06 da kizim kucagimdaydi cok sukur. 2.dogumum belki onun etkisi bilmiyrm ama ilk kizimi da 5 saatte dogumum surmustu . 6cm e kadar nasil evde durdun dediler kizdilar ama ben anlayamadim dogum sancisi olduguna doktorum biraz daha gelmesen dogurcakmissin dedi ben daha gitmesemmi diyordum . Cunku ben o sancilarla buyuk kizimi giydirdim kendim giyindim o sekilde hastaneye gittim arabada esime hizli gitme dha dogurmam eve yollarlar bizi diyordum cok sasirdim dogum yapinca nasil oldu anlamadim . Herkese benim gbi bir dogum olsun diye dua edicem cok uzun oldu ama size faydasi olsun istedim hikayemin. Bu arada dogum faslim 15 20 dk surmustur orasi beni yordu . Ama esimin yanimda olmasi ilac gibi geldi onun o rahat hali bana sakinlik verdi panik yapmadim. Ilk kizimi devlette dogurmustum ikinci kizimi ozelde hangisi diye sorarsaniz ozel derim. Sanci odasi faslinda esimle birlikte sancilari karsilariz diyorduk ama o asamalara vaktimiz olmadi cogu vaktim dogumhanede gecti .