Ozlem12345 Merhaba arkadaşlar 21+4 haftalık hamileyim bugün kan tahlili verdim. Alt 91 ast 58 çıktı. Doktor ilaçları kesmemi istedi daha sağlıklı beslenme diyeti verdi. 1 buçuk ay önce tahlil verdiğimde herşey normaldi. Bir buçuk ay sonra karaciğer enzimlerim böyle çıktı çok moralim bozuldu. internete bakmak istemiyorum hep felaket senaryoları. Başına böyle bir şey gelen var mı nasıl bir yol izlediniz düzeldi mi enzimleriniz ? Moralim çok bozuldu güzel şeyler duymaya ihtiyacım var🙏🏻
Kubra6694 Ozlem12345 Benimde ilk haftamda yüksek çıkmıştı. Sarılık olabilir diye dahiliye ye yonlendirildim. Doktor gebe olduğum için ilaç yazmadı bol su tüketimi ve hafif yürüyüş yap bir ay sonra gel dedi. Bende enginar suyu tükettim çünkü onceden de yüksek çıkınca tuketmistim düşmüştü. Dahiliye doktoruna sordum gebelikte zararı olur mu diye küçük fincan da icebilirsin dedi. Bir ay sonra değerlerim sinir altına düşmüştü. Öncesinde ekstradan kullandığım ilaç yoktu zaten
Gayearasatalay Ozlem12345 benim de öyleydi geçen aylarda antibiyotikten kaynaklı olduğunu düşündü doktorum ama tüm kan ilacını d vitaminini ve antibiyotiği bıraktırdı 1 hafta kullanmadım daha sonra kendiliğinden düzeldi bir hafta ilaçları kullanma canım
beyza36 Ozlem12345 benimde öyle oldu tüm ilaçları kestiler . Şu an düzelmesini bekliyorum yeniden tahlil vericem . Şeker karbonhidratıda kesmemi istedi doktor
Ozlem12345 Kubra6694 inşallah benimde düşer gerçekten moralim çok bozuldu. Bebeğimi sağlıcakla kucağıma alıp büyütmek nasip olsun inşallah 🙏🏻 Çok korkuyorum daha önceden de 1 düşüğüm oldu 7 haftalıkken. O yüzden çok evhamlıyım inşallah yolunda gider her şey
Ozlem12345 Gayearasatalay bende demir ilacı, progestan, d vitamini, magnezyum kullanıyordum. Hepsini kesti şuanda 10 gün sonra tekrarlayalım tahlilini dedi inşallah düzelir benimde. Çok üzgünüm bu konudan dolayı
Gayearasatalay Ozlem12345 üzülme canım benim de aynıydı korkma hiç düzelir bir haftaya hamileyiz çok normal yükseliyor bazı değerler
Uykusuzz_koala Hiç korkma benim de öyleydi takıldım üzüldüm falan ama vücudun kenşdisiule alakalı. Korkma kuzu ilaçlarını birak bir müddet toparlarsın benimde oyleydi
Ozlem12345 beyza36 Bana kızartma,yağlı yiyecekler, çikolata ve yumurta yeme dedi sadece yumurtada zorlanacağım biraz sabahları kahvaltıda severek yediğim birşey yumurtasız kahvaltı zor olacak aka olsun yeterki düşsün normale de önemli değil yemem
Zelihaelf Ozlem12345 bende de aynı durum var safra kesesi taşı olduğu için enzim yükselmesi yaşadım 10 gün hastanede yattım . Hiç baktırdın mı safrana ?
Ozlem12345 Zelihaelf Safra keseme bakmadılar 10 gün sonra tahlil tekrarlatmamı istedi sadece sanırım ondan sonra bakıcak düşmezse
Brcuburci Ozlem12345 benimle onhaftalarda yüksekti folik asit de etkileyebilir dedi daha sonra folik asit bıraktım zaten normale döndü endişelenmeyin sizinde dönecektir mutlaka takip edin
Ozlem12345 Brcuburci Benimde tüm ilaçlarımı kesti. Fertamir demir ilacı, progestan, magnezyum ve d vitamini kullanıyordum. Hepsini kesti ara verdi şuan. Tedirgin oldum baya korktum. İnşallah düşer de rahatlarım
ygf Benim de sağlık ocağında yaptırdığım kan tahlilinde alt ve ast değerlerim neredeyse 2 katı çıktı. Kadın doğum doktorum sonuçları tekrar etmemi istedi. Tekrar özel muayenede bu iki değer için kan verdim ve normal değer aralıklarında çıktı 🤷🏻♀️ Eğer sağlık ocağında kan verdiyseniz devlet hastanesinde ya da özel laboratuvarda sonuçları tekrar edin derim.
Ozlem12345 ygf Özel hastanede takipliyim özelde yaptırdım kan testlerimi. İlk defa böyle çıktı sonuçlar çok şaşırdım daha önce verdiğim tahilillerde bu çıkmamıştı