aden026 Psikolojik açıdan kendimi iyi hissetmeye çalışıyorum fakat engel olamıyorum kendime.. nasıl geçecek bu süreç, günler bilmiyorum 😕
Asmklc aden026 canimm benim, nekadar sansliyiz aslinda insanlar evlat ararken Rabbim bize aratmadan, bebisler veriyor. Evimiz senleniyor, evet bir degisim surecine girdigimizi kabullenip, bunada alisacagimizi dusunmeliyiz💘 hayirli olsun bebegin
Busraincc aden026 ben de aynı durumdaydım hatta hala aynı durumun bi tık iyisindeyim çok zor zamanlar atlattım şuan 2 günüm kaldı 40ım çıkmasına ama ben bu psikolojiden çıkabilir miyim bilmiyorum. Sen neler hissediyorsun ?
aden026 Asmklc çok teşekkür ederim gerçekten ben de kendimi böyle telkin ediyorum yani ekstra iyi hissetmeye çalışıyorum dediğiniz gibi çünkü Rabbim aratmadan kavuşturdu bizleri sağlıklı bir şekilde Allah’a şükürler olsun…
aden026 Busraincc Yenidoğan dönemimiz bitsin daha iyi olacak her şey diye düşünüyorum yani şu 28 günü bir tamamlayalım… Daha sonra da kırkımız çıksın diye bekleyeceğim eminim. Kendimi çok başarısız hissettiğim anlar oluyor.. bebeğimin uykuya geçişinde ve gaz çıkartmasın da vs. Duygularımı eşimle paylaşıyorum oda destek olmaya çalışıyor elinden geldiğince görüyorum ama kendimi iyi hissetmeme yardımcı olamiyor maalesef. Eninde sonunda çıkacağız bu psikolojiden inanıyorum🙏🏻🙏🏻🙏🏻🥰 bol bol dua ediyorum, internetten duaları açıp dinlemeye çalışıyorum mental olarak iyi geliyor.. birde bol bol bebeğime sarılıyorum..
Zeynep6095 Ah yarın o döneme geçiş yapacağım bende Allahım nasip ederse her süreç çok farklı gerçekten bi oğlum var yeteblrmym herşeyi düşünüyorum Allah’ım sağlık versin herşey düzene girer alışılır da ikinci meyvem gelicek çok merak ediyorum 🥹
aden026 Zeynep6095 sağlıkla kucağınıza alın inşallah 🥰 tecrübeli annesiniz, her şey harika olur olacak inşallah.
Busraincc aden026 inşallah sabırsızlıkla bekliyorum aşkım benim kırkım çıkacak 2 gün kaldı bazı şeyler düzene girdi ama ben eski hayatımla şuanki kısıtlı halimi kıyaslayıp sürekli ağlıyorum . Ama inanıyorum hepsi geçecek her şey normale dönecek bunu biliyorum ama istemsizce kendı duygularımla baş edemiyorum 😔🩷
Semyil aden026 ilk günlerde bebeğimi gözümün önünden ayırmıyordum hayat durmuş gibiydi sonra kendimi alıştırmaya başladım o uyurken kendime zaman ayırıyorum kahve yapıyorum ve yalnız içiyorum kendime bakımlar yapıyorum kendime zaman ayırıyorum sana vereceğim tek tavsiye hayat durmuş gibi davranma böyle yapınca bebeğimle daha iyi ilgilendiğimi hissettim. Akşam babası gelince babasına paslıyorum kitaplar okuyorum tavsiye ederim
aden026 Busraincc eski hayatimizla karşılaştırmayı maalesef ki hepimiz yapıyoruz:( Keşke hiç yapmasak, fakat elimizde değil biliyorum.. Bir şekilde günler saatler geçiyor ama gerçekten 🙏🏻
aden026 Semyil çok teşekkür ederim tavsiyeler için şu an için bende bebeğim uyudukca uyuyorum. Uykusuzluktan dolayı zorlanmamak adına.. onun dışında kahve saati yapıyorum günde bir defa mutlaka ama ekstra daha fazla zaman geçirmek bir şeylr yapmak gerekli sanırım🥰
aden026 Elfelf475 maalesef hayır, üşeniyorum sanırım ve yorgun hissediyorum. doğum öncesi hep derdim her gün çıkacağım vs diye ama olmuyor :( Haftada 1-2 eşimle çıktık dün ve bugünde çıktik oda evde olunca iyi geldi banada..
Kubraalp67 aden026 16 gün oldu kendimi bitik hissediyorum ki annem eşim çok destek oldukları halde eski hayatımı gözümün önüne getirip ağlıyorum nasıl altından kalkacağım bebeğime yetebilecek miyim sürekli yedir gazını çıkar altını temizle uyut çok zorlanıyorum uykusuzluk en büyük sorunum uyuyamadığım için yorgunum halsizim. İnşallah geçecek diye umuyorum bu günler yeni hayatımızı düzene koyup belli bir rutine girersek daha iyi olacağına inanıyorum her şeyin.
aden026 Kubraalp67 zamanla her şey güzel olacak inşallah… Bugün 25 gün oldu bizim de, dediğimiz gibi sürekli yedir gazını çıkar altını temizle uyut….. Zor bir süreç. Ben de sürekli çok zor olduğunu düşünüyorum Tabiki keyif almaya gayret ediyorum ve şükrediyorum ama elimde olmuyor çoğu zaman kötü düşünceler
Elfelf475 aden026 işte tüm lohusa depresyonunuz bu yüzden maalesef. Günde 15 dakika bile olsa bebekle ya da bebeksiz çıkmanız lazım. Hem bebek dış ortama alışıyor hem siz bir nefes alıyorsunuz. Evde tüm gün durmak insanı psikolojik olarak ayrı fiziksel ayrı yoruyor