Russubay başınız sağolsun öncelikle, aklıma rahim ağzı kısalığı geliyor farkedilmeyip ya tamamen açıldı ya da enfeksiyon mu kaptınız acaba, o dönemde doktorun açıklaması ne oldu? Benm ikinci gebeliğim şuan ve ilkinde bu tarz hiç bi sorunum olmadı, ama ikinci de ilk haftalarda hep bi ağrım sızım şikayetlerim oluyordu doktora söylediğimde normal olur diye karşılıyordu lekelenmelerimde olurdu Progestan fitil vermişti kullanınca durdu, 13-14 haftalarda tekrar nokta kadar lekelenme olduğunda doktora söylediğimde normal dedimtekrar olursa acilden gel dedi,, o haftalarda olan kanamaya nokta kadar da olsa normal karşılaması bende son nokta oldu ve değiştirdim doktoru, doktor değiştirdiğim gün diğer doktora bu şikayetlerimi anlattığım gün rahim ağzı kısalığına bakıldı mı dedi hayır dedim baktık ve aynı gün akşam serklaj için hastaneye yattım,, 18. Haftada serklaj oldum ve Şuan 30. Haftadayım çok şükür, Rabbime binlerce şükürler olsun sona kadar gitmeyi de nasip etsin Rabbim ,, size tavsiyem riskli gebelik alanında uzman kadın doğum doktoruna gidin bazı arkadaşlar hem öyle hem prinatoloji doktoru ile çift doktor ile de ilerliyor,, ama ilkin erken doğmasının mutlaka sebebi vardır,, o süreçlerinizi anlatarak yol haritası çizip sağlıkla kolaylıkla afiyetle kucağınıza almayı nasip eylesin Allah