Yarenkavakkaya merhaba benim ilk olmasına rağmen doğumum rahat ve hızlı gelişti tabi hamiligim.boyunca yaptığım bir takım şeyler vardı ben hiç korkmadım herşeyi akışına bıraktım evet şimdi gelelim hamiligimde kolay doğum için neler yaptırma bol bol hareket yani ben hamilyim diyip sürekli yatmak değilde elimden geldiğince kendimi fazla yormadan hiparaktif oldum bol bol yürüyüş yaptım her gün yarım saat boyunca son haftalarda bol bol merdiven inip çıktım korunmasız ilişki ve perine masajı açıkçası fazla yapmadım perine masajı siz yapabilirseniz yapın ama nisanim geldikten sonra da merdiven inip yurus yaptım açılmam artması için ve gerçekten fayda verdi nisanim geldikten sonra sancılarım baslamsti suyum gelmediği için sancılarını evde çekmeyi tercih ettim hastane çok uzak değildi zaten sizinde suyunuz gelmedi takdirde bence evde zmnizi geçirin çünkü hastane size strese sokabilir acilmanizi engelleyebilir benim bu sayede hastaneye gittimde 6cm açıklığım vardı yarım saatte doğurdum 🥰🙈biraz uzun oldu 😂 ama bunlara gerçekten dikkat ederseniz kendini o kadar doğuma hazırladınız çünkü ertafimda bunlsrin tam tersini yapıp saatlerdlcr doguramayanlari görüyorum