sudenazelisa29 Şeker yüklemesi yaptıracam 1 hafta sonra ama doktorum evde de şekerine bak dedi. Cuma günü 200 cumartesi 189 pazar 195 bugün de 217 çıktı sizce normal mi? Gebelik şekerimin olma ihtimali var mı?
Pinarkorkmazer sudenazelisa29 açlık ise epey yüksek tokluk ise de yüksek dikkat et meyve karbonhidrat gibi gıdaları olabildiğince azalt
Hzldem sudenazelisa29 sekeriniz var doktorunuza gidin dahiliyeye yönlendirecek:) bendede var korkmayin :)
Fulya90- sudenazelisa29 aclik şekerin 95 altı 1. saat tokluk 140 altı 2. Saat tokluk 120 nin altı olması gerekiyor
_biranneadayi Şimdiden şeker karbonhidrat ve aşırı meyve tüketimini kesin. Yemeklerinizi tam saatinde ve ayarında yiyin.
sudenazelisa29 _biranneadayi karbonhidrat ve şeker içeren besinleri baya azalttım ama meyveyi kesemiyorum durmadan meyve aşeriyorum ya🥲
Pepeci Günaydın sanırım 1.saat tokluk değerlerin bunlar 140 sınır olduğundan maalesef yüksek çıkıyor şekerin. Kımle konuşsam gebelık şekeri çıkıyor zaten bende dahil:) dikkatli beslenmeyle çok şükür düzene girdi.senin de çabucak düzelsin umarım.🤲🏼
sudenazelisa29 Pinarkorkmazer evet açlık. Meyve dışında herşeyi azalttım cuma gününden beri ama sadece meyveyi azaltamıyorum durmadan meyve aşerdiğim için 😂
Pinarkorkmazer sudenazelisa29 o zaman epey yüksek benim 140 150 çıkardı doktor epey yüksek derdi 95 altı olması lazım. Akşam 10 dan sonra hiçbir şey yemeyin sabah erken kalkıp kahvaltı yapın tam tahıllı çavdar veya kepekli ekmek bir dilim yiyin belirli saatlerde yemek yiyin saatleri aksatmadan azar azar sık sık yapmanız lazım. Bir meyve yanında yoğurt ayran veya kuruyemiş şeklinde yemeniz lazım. Ben de meyve çok tükettim aşeriyordum o yüzden şekerim çıktı bence 🙂 ama dediğim gibi dikkat edin. Yemeklerde bol salata yanına yoğurt veya ayran yağsız et yiyin bir kepçe çorba içerseniz ekmek yemeyin. Tatlidan uzak durun ve günde 1 saat yürüyüş veya evde egzersiz yapın
sudenazelisa29 Pinarkorkmazer tmm teşekkür ederim ama zaten dediklerinizi hamileliğin 4. Ayından beri yapıyorum pek işe yaramadı sanki. Hamilelikten öncede polikistik overden dolayı insülin direncim yüksekti galiba onun etkisi de var🥹
Pinarkorkmazer sudenazelisa29 evet tetikleyebilir bence benim de vardı ama ben şeker hastalığı nedir bilmezdim bile o yüzden de anlamazdım😂
bhtrolcay sudenazelisa29 benimde 26.haftadam suyumun fazla olmasıyla doktorum şekerden şüphelendi şeker yüklemeside yaptırmadım açıkcası. Şuan 34.haftanın içindeyim 1 aya yakın diyetteyim evde açlık ve tokluk şekerini cihazla ölçüyorum çok şükür diyetin verdiği etkiyle sınırdan düşük çıkıyor. Sizde dikkat edin hatta suyu limonlu için dengeledi baya bide iki saatte bir küçük porsiyonlarla diyete başlayın farkı görüceksiniz kontrol altına alınıyor ozaman🌸
ocak-94 sudenazelisa29 ben hamileliğin başından beri çok dikkat ediyorum 9dan sonra bir şey yemiyorum kilom 97 o yüzden de korktum hep. Meyve yiyorum ama kesinlikle yanında kuruyemiş ya da yoğurt süt gibi kalsiyum ürünü oluyor bunların meyvenin kan şekerimizi direkt yükseltmesini önlediğini okumuştum öyle yapıyorum canım çok tatlı isterse dediğim gibi onu yiyip eve gelip bi bardak süt içiyorum. Beyaz ekmek makarna pilav çok sevmem tüketmiyorum denebilir. Genetik olarak ailemde baya kişide var ama ona rağmen açlık 70 tokluk 100-105 çıkıyor. Kesinlikle bu iş beslenmeden geçiyor bence lütfen sizde dikkat edin bu dediklerime çünkü 200 açlık ya da tokluk nerden bakarsanız bakın çok yüksek dikkat etmek şart