Herkese merhaba kızlar,
Ben 15 Eylülde doğum yaptım bugün de 40ımız çıktı ancak yazabiliyorum sizlere. Benim için çok önemliydi buradaki hikayeleri okumak ben de başkalarına iyi gelsin dileklerimle yazıyorum. Doğumun 39+6 gece yarısı oldu doktor 40a kadar gelmezse sezeryan yapacağım demişti. Bebeğim de en son 3.800 kilodaydı 4ü geçeceğini ön görüp sezeryanda çok ısrarcı olmaya başlamıştı. Ben de çok korkuyordum ameliyat fobim var çünkü. Çok mutsuz ve umutsuzdum artık kendimi ameliyata sezeryana alıştırmaya çalışıyordum çünkü pazartesi günü doktora gidecektim muhtemelen ertesi günü de bebeğimi alacaklardı. Derken pazar sabaha karşı sancılarım başladı. Yalancı sancılar bende çok sık olduğu için önemsemedim. Öğlene doğru kalktık kahvaltı yaptık ben bir yandan da acaba olabilir mi diye düşünüp dakika tutmaya başladım eşime söylemek istemedim önce sonra dakika tutmaya başlayınca düzenli ilerlediğini gördüm. Öğlen eşimle yürüyüşe çıktım. Sonra küveti doldurdum ve yaklaşık 3 saate yakın küvette sıcak suyun içinde kaldım. Bu sırada sancılar 4dakika bire düştü ama sıcak suda karşıladığım için dayanılmayacak gibi değildi. Sonra doktorumu aradım ama doktorum nedense sen yarın sabaha anca doğurursun sesin gayet iyi geliyor evde bekle dedi bana. Muhtemelen pazar akşamı dışardaydı kendisi diye düşünüyorum. Neyse biz kalktık gittik hastaneye çünkü ağrılarım artık epey artmıştı. Nöbetçi doktor kontrol etti ve 2-3 cm açıklığın var eve git bekle dedi. Doktora çok sancım var 4 dakikada bir geliyor sancı daha neyi bekleyeyim dedim ama nöbetçi doktor eve gitmemde ısrarcı oldu. Kanaman olursa, suyun gelirse gel dedi. Biz hastaneden çıktığımızda saat 21.30du. Evimize gelmemiz 15 dakika sürdü ki ben sitede inip biraz yürüyeyim dedim çünkü ne oturabiliyorum ne yatabiliyorum çok arttı sancılarım derken araban indiğim gibi suyum geldi. Doktorumu aradım bana gece yarısı gel dedi hastaneye. Sonra tekrar eve çıktık küvette kalayım dedim ama ne mümkün müthiş bir sancı duramıyorum ne küvette, ne pilates topunda ne ayakta. Dakikada bir geliyor sancılar ve çok kötüyüm kanama da başladı. Doktoru aradım dayanamıyorum artık dedim burun kıvırdı iyi git hastaneye dedi. Apar topar tekrar gittik sancı artık hiç bırakmıyordu beni. Gittik doktor kontrol etti ve açıklığım 8 cm olmuştu ebe dediki açtıkça da açılıyor. Buarada hastaneye saat 23.00 girdik. Sonra doktorumu beklediler işlemler yapıldı derken beni hemen doğumhaneyemaldılar. 9 dakika geçirdim sadece doğumhanede, 3 kere ıkındım ve hayatımın en güzel duygusunu tatdım. Doktorum bu kadar zorlamasaydı muhtemelen ilk girdiğimde de doğururdum. Çok hızlı oldu doğumum darısı herkesin başına