Leila95 Bugün kontrolümüz vardı. 36+6 2500 Bana küçük gibi geldiydi ama doktor her şey yolunda iyi durumu dedi
Almira_ Leila95 kilo ultrasondaki gibi birebir tutmuyor zaten. Daha kiloludur ya da daha zayifitr. 2500 kg min kilo zaten, e doğuma da daha var. Yani sıkıntı yok. Türk milleti olarak kilolu bebek sevdamız var ama 4 kilo doğan bebekten de diyabetten şüphe edilir mesela. Önemli olan sağlık. Doğduktan sonra zaten kilo alır :)
Leila95 Almira_ gerçekten öyle haklısınız.. Gebelik şekerim olduğu için çok dikkatliyim ve bebeğin kilolu olmayışı doktorumu sevindiriyor zaten. Ama birine kilosunu söylediğimde hemen ayy yazık moduna geçiyorlar bu da moral bozuyor😅😂
Eylul41 Almira_ maalesef bu platformda cok var kilolu olunca saglikli oldugunu düşünüyorlar anneler nelerle ugrasiyorlar ah bi bilseler bu hayatta boyle boş basit seyleri neden takarlar ki ben erken dogum yaptim 800 gram dogdu bir bebegimide erken dogum sebebi ile kaybettim oda 950 gramdi umraumda degildi kilo boy yeterki yaşayip saglikli olsun diyordum simdide 3. Gebeligim 2 kez ameliyat gecirdim cok mucadele verdim acilar cektim erken dogum olmasin diye ama gercekten burda yazılanları okudukça hayretlere düşüyorum yok 1 hafta 2 hafta geriden geliyor cok üzülüyorum nasil kilo alir nasil gelisir bilmem ne Şasiriyorum hic boyle sacma bos seyleri dert edinmedim dert bile degil tamamen saçmalık . insanlarin sukredecek o kadar cok seyi var ki insanlarin üzüldüğü şeyler benim icin keşkeler… simdide kızım 5 yasinda 14 kilo umrumda dahi degil bütün tahlil tetkikleri yapildi bütün çocuk yan dallar gördü hiçbir sağlık problemi yok istahsiz bir cocuk bu kadar ama bu insanlara aklim ermiyor.
_Ebrukaracan06_ Bugün 35+5 olduk 3 kilo doktor doğuma alicaz dedi çok heyecanlıyım çok dua edin bana olurmu
Sulerzz Biz 24 haftalığız dün 510 gram geldik çok mu küçüğüz bir de bebişim bir hafta geriden geliyormuş
Secil1991 Sulerzz benim bebeğimin de ölçümleri bir hafta geriden geliyor. Çok taktım aradaki fark açılmaz inşallah diye.
Semamamy Haftada 584 gr, şuan 27 haftalik olduk ve agirlastigini hissediyorum minigiminin haftaya cumartesi kontrol var insallah istenilen kilodadir 👼🏻🫶🏼
Semamamy Secil1991 ceviz , badem , muz , fındık tüket ama çiğ olmasına dikkat et kavrulmus alma canim , özellikle muz yememiz gerektigini doktorum soylemisti , gun icinde 1-2 muz yemeye ozen goster 🫶🏼
Mervemreeee Secil1991 bir iki hafta geriden veya önden gitmesini sorun olarak görmüyorlar bildiğim kadarıyla sıkmayın canınizi
Muhammedmomss Secil1991 kafaniza takmayin ben onu doktora sordugumda dediki hepimizin boyu kilosu vs aynımı demisti yani oyle dusunun herkes bir degil kimisi zayif kimisi kisa kimisi kilolu vs. 1 hafta gerilikten bisey olmaz zaten doktorunuzda demistir
Mlsaa99 30.hafta kontrolunde 1560 gram 41.5 cm oldugunu ogrenmistim 💞 suan 32 haftaligiz gobegimin ici iyice doldu agirlastiginin farkindayim
Semamamy Secil1991 hıhhh yumurta aynen avakado yiyemiyorum bir kere deneyim dedim tadi bana uymadi ya oysa guzel olurdu yiyebilseydim 🫨
MelekAY Semamamy Ezip bal ve cevizle yemenizi tavsiye ederim dondurma gibi çok güzel oluyor bende nefret etmiştim bu şekilde bayıldım tadına ❤️
huureira 22 +6 haftalıkken 26 cm 432 gramdı doktor 1 hafta önden gidiyor dıyor ve sureklı iri bebek ailenizde iri var mı diyor ama bakıyorum herkesle aynı gıdıyor boyu kilosu esım bende uzunuz sız de uzunsunuz kalıplısnız gercı dıyor
Nurrrr10 huureira bu doktor şaka mı ya benim de tam 22+6 da 474 gr dı 1 hafta geriden geliyor ki gerçekten de öyle
Elfelf475 huureira benimki 22+2 de 471 gramdı detaylı ultrasonda ve perinatolog baktı hiç öyle iri falan demedi. Kendi doktorum da ordan sonra gördü o da kilosu iyi dedi ama iri falan demedi. Bence normal haftasına göre kiloları çok takılmayın. Bana oğlumda 2990 dediler 3220 doğdu ve hastane yeni açılmıştı her alet sıfırdı o sene ben o yüzden gramajlara değil de gelişime sağlığa bakıyorum doğunca daha hızlı büyüyorlar sonuçta ☺️
Cglglr En son 34+4 te gitmiştim. 2890 gramdı. Şuan 35+2 olduk kaç kilo bilemiyorum. Sağlıkla doğsunlar da kilonun pek önemi yok bence. Doğduktan sonra da emerken toparlıyorlar zaten 😇
babyiscoming_ Mrs_merve 19+6 da kilosu 350 gr boyu 22 cmdi. Şuan 22+1 olduk 2 hafta sonra kontrolümüz var ❤️