Hepinize merhabalar…
Öncelikle hikayemi anlatmamda ki en büyük sebep benim durumumda olan gebe varsa eğer motive olsun diye…Çünkü bende hamileyken hep buraya bakar okurdum bişeyleri..Gebeliğimde herşey yolunda giderken,detaylı ultrason haftam gelmişti (21.hafta)perinatoloğa gittiğimde bebeğimin göbek kordonunda bi damarın eksik olduğunu öğrendim..İlk defa böyle bişey duymuştum “tek umblikal arter” diğer adıyla “tek arter tek ven..”Doktorum bunu söylediğinde hiç bir açıklama yapmadan direkt genetiğe in demişti o an öyle korktup öyle panik olmuştum ki anlatamam..Söyleme şekli beni çok ürkütmüştü..Eşimle genetik doktoruna indiğimizde bu durumun genellikle trizomi 18 bebeklerde görüldüğünü söyledi..Ama bizde yanında ek bir bulgu olmadığını ama yine de istersek amnisontez yapabileceklerini söyledi..O an hiç sağlıklı düşünememiştim çok ağlamıştım,eve gelip konuyla alakalı dünya kadar video izledimiştim..Hatta buraya da baktığımda bir çok anneyle görüştüm hepsi de sağlıkla kucaklarına almışlardi.Eşimle bulunduğumuz şehirde başka doçent bir perinatolağa randevu aldık ama en erken 10 gün sonrasıydı..10 gün boyunca çok üzülüp ağlamıştım o anki gebelik psikolojisi ile.Randevu günümüz geldiğinde doktorum 1 buçuk saat muayene etti bebeğimizi..Evet göbek kordonun da bir damar eksikti..1000 gebenin 1’inde olan bir durummuş onun dışında bebeğimde hiç başka bir bulgu görmediğini söyledi..Ve sizden Allahın izniyle sağlıklı bir bebek bekliyorum en kötü ihtimalle gebeliğin ilerleyen haftalarında gelişim geriliği olabileceğini,minyon zayıf bir bebek olacağını söyledi..O an içime su serpilmişti 😊Derken 24.ci haftada şeker yüklemesinde gebelik şekerim çıktı ve diyete başladık..Hem tatlıya aş erip hem diyet yapmak aşırı zordu ama geçti çok şükür..38+4 de sezaryen doğumla meleğim dünyaya geldi hemde güzeller güzeli bir prenses..👑 O anki duygularımı kelimelere dökmek imkansız hemde bizim minyon diye beklediğimiz kızçem 3,400 gram doğmuştu😊Gebeliğim boyunca hep dua ettim sağlıcakla kucağıma almak için..Hep Rabbime emanet ettim çok şükür meleğim sağlıcakla dünyaya geldi..Darısı bebeğini bekleyen tüm gebelere..Anne olmak isteyen tüm anne adaylarına hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin Rabbim..
Eğer benim durumunda olan gebeler varsa biliyorum zor ama benim yaptımı yapıp çok üzülmesinler bolca dua edip gebeliklerinin tadını çıkarsınlar..☺️
Şu an meleğim yanımda uyuyor 3 buçuk aylık oldu bile😇
Tüm gebeliğim boyunca takip ettiğim Happy Mom sana da ayrıca teşekkürler…
Güzel kızıma da bir not: Annen seni çok seviyor meleğim..Tatlı bir anı bırakıyorum sana buraya annecim
Hepinizi Allah a emanet ediyorum,sağlıcakla kalın..♥️