Elifffffe bak ben sana ne yaptığımı anlatayim, hiçte pişman değilim iyi ki böyle yaptırmışım. Bizim ikili testte 12. Haftada gittiğimde ense kalınlığı 3.73 çıktı. Sonra bana doktorlar down olabilir vs. amniyo yaptırmalısın dediler. Ben çok araştırdım.. enfeksiyon riski ve düşük riski çok varmış. Hiç yanaşmadım.
Bi tane fetal dna yapan bi laborotuvar buldum Genoks diye. Bu evine geliyo senden kan alıyo, bebeğin sağlıklı mı değil mi diye %99.9 oranında doğru sonucu söylüyor. 12. Haftada ya da 13/14 te yaptırabilirsin. Onu yaptırdım yaklaşık 2.500 tl civarı bişe. Ama feda olsun. Sonra temiz çıktı. Rahatladım. Ama 10 gün sonuç gelene kadar her gün ağladım. Mahvoldum, kahroldum yani..
Sonra sonuç geldi temiz, dedi ki doktorum down değil. Ama risk bitmedi. Ayrıntılıyı beklemelisin, orda bi organında bişe varsa bu çıkar dedi. Kalınlık bundan dolayı da olabilir dedi. Ayrıntılıyı da yaptırdım 24. Haftada. Sonra yine bitmedi:) fetal eko istendi. Bu sondu. Artık en son kalbine bakıcaz dendi. Ve o da temiz çıktı. Demek istediğim şu ki, durumun varsa, bulabileceğin bi yer varsa hiç amniyo ile riske atma. Bi için rahatlasın. Sonra devamında da bu benim yaptırdıklarımı yaptır. Ben daha 30. Haftadayım yeni anladım sağlıklı olduğunu, ama olsun. Geç olsun güç olmasın. Sıkma canını, üzülme hiç. Erkek bebeklerde çok rastlanan bir durummuş bu artık..