Senonif Bizim de 3 sene çocuğumuz olmadı. İlk 1 sene sonunda doktora gittim muayene mi oldum kan tahlili yaptırdım. Hsg çektirdim. Amh baktırdım. Herşeyi yaptım. Herşey normaldi. Sonra eşime birde sen baktır dedim. Şansımıza çok ilgisiz bir üroloğa denk geldik. O zamanlarda çok bilgimiz olmadığından sorgulamadık. Ne kan tahlili ne fiziksel muayene hiçbişi yapmadı sadece sperm testi yaptı. Bu sperm testlerinin de kısırlık merkezi olan yerlerde yapılması gerekiyormuş. Bilmiyorduk. Sıradan hastanelerde çıkan değerler doğru olmuyormuş. Çıkan değerleri doğru sanıp çook uzun süre sıkıntı yok sandık ve bekleme evresine geçtik. Ama çocuğumuz olmuyordu. Kendimde bişey olmadığına emindim. Bu sene mart ayında eşime dedim ki böyle olmayacak senin tekrar doktora gitmeni istiyorum dedim. Gittiğimiz doktorun fiziksel muayenesi sonucunda eşimde varikosel olduğunu testislerinden birinde tümör olduğunu öğrendik. Testisin acil alınması gerektiğini söylediler. Gittiğimiz hastane aynı zamanda tüp bebek merkezi olduğu için sperm testi sonucu doğruydu ve hayatımızın şokunu yaşadık. Sperm sayısı iyiydi ama morfolojisi düzgün tek bir sperm yoktu. Morfoloji sıfırdı. Testosteron değeri 36 yaşında olmasına rağmen 70 yaşında bir erkekle aynıydı. Yıkıldık inanın ki.. sonra bu işin bir ürolog ile değil androlog ( kısırlık uzmanı ) ile olacağını anladık ve bir uzmana gittik. Varikoselin ameliyat düzeyinde olmadığını, tümör bulunan testisin alınması gerektiğini söyledi. Testosteron düzeyinin artması içinde 2 günde bir yarım klomen içmesini söyledi. Ben biyolog olduğum için testosteronun sperm şekli üzerinde etkisi olduğunu biliyordum. Umutlarımız yeşerdi. Takviye gıda almasını söyledi. Çeşitli markalar var duymuşsunuzdur. Ayrıyetten bir meyve sebze sıkacağı aldım. Her gün eşime testosteron arttırıcı sebze meyvelerden içecek hazırladım onunla bende içtim. Erkeklerde sperm döngüsü 3 aydır. Ve ben 3 ay sonunda hamile kaldım çok şükür allahıma. 15 haftalık hamileyim. Allah isteyen hakeden herkese versin. Biraz uzun oldu ama size umut olmak istedim. Bir de şunu eklemek istiyorum. Sebepsiz infertiliteye asla inanmıyorum.