Haticeyyldrmm Merhabalar. 11+4 haftalık hamileyim. Kan uyuşmazlığı ile ilgili test yaptık ve pozitif çıktı. Bununla alakalı iğne vurduk ve 1 ay sonra detaylı ultrason yapılacak. Korkuyorum 😞 daha önce bu durumu yaşayan oldu mu ? Neler yapıldı bu süreçte ?
Annegibi2006 Haticeyyldrmm hiç bi sıkıntı olmuyor tedbir amaçlı vuruluyor iğne bebek sizin kanınızı alırsa sıkıntı yok ama eşinizin kanını alırsa karnınızdaki bebek kanınızda zehirlenmeye yol açıyor ondan dolayı ikinci bebeğinizi korumak için yapılıyor benimle eşimde de kan uyuşmazlığı var iğne vuruldum bebeğim doğdu benim kanımda oldu eğer eşimin kanından olsaydı zehirlenmeyi engelleyecekti ama benim kanımda olduğu için boşa gitmiş oldu benim vurulduğum iğne
Merve-metin Haticeyyldrmm korkulacak bişey yok canım benimde eşimle aramda kan uyuşmazlığı var 28.haftada iğne vurulacak sadece tedbir amaçlı yapılıyor içini ferah tut
Kubraaa04 Haticeyyldrmm benim ilk gebeliğim düşükle sonuçlandı ve kan uyuşmazlığı iğnesi oldum. Bi daha hamile kaldım 7. Haftada pozitif çıktı. Ama iğneyi olduğum için pozitif çıkmaması gerekiyordu. Şehir hastanesinde pozitif çıktı işte doktor beni özele yönlendirdi yoktu o hastanede bi üst test için. Antikorun derecesini öğrenmek için İndirekt coombs TİTRE testi gidip yaptırdım neyse ki negatif çıktı🤐. Yani şehir hastanesindeki yanlışmış çok şükür
Nhrr Haticeyyldrmm ilk gebelikte bebeğin etkilenmemesi lazım aslında pozitif çıktığına göre sizin kanınız ile bebeğin kanı karışmış. Daha önce lekelenme kanama yasadinizmi 11 haftada önce ? Bu test sürekli yapılacak size negatif çıkana kadar kan uyuşmazlığı iğnesi değil de başka ilaçla tedavi ediyorlar diye biliyorum anne karnında.
Haticeyyldrmm Annegibi2006 lekelenme olduğu için erken iğne yapıldı ama iğne yapılmadan test yaptılar Bu yüzden pozitif çıktı İyi şeyler olacağına inanıyorum ama korku da yok değil
Haticeyyldrmm Nhrr evet 11 haftadan önce de bir kaç defa lekelenme oldu . Yerleşme lekelenmesi dedim. Ben hamile kalmadan önce anemi tedavisi olmuştum ve Şuan kan değerlerim şaşılası derecede iyi
Annegibi2006 Haticeyyldrmm hiç korkmayın bana da kanaman olursa gel hemen yapalım demişti olmadığı için haftamı bekledik ama önemli bişey değil dediğim gibi testi mecbur yapmak zorunda uyuşmazlık olduğuna emin olmak için tamamen rutin içiniz rahat olsun
Nhrr Haticeyyldrmm önce olduğunuzda iğne olmuş muydunuz kan uyuşmazlığı için ? Eğer olmadiysaniz acaba test o yüzden mi pozitif çıktı. Bebeği takip edecekler pozitif çıkması durumunda bebeğin kansızlık yada anemi olma sıkıntısi oluyor. Dediğim o yapılan testin negatif çıkması lazım o zaman bir sorun yok demek.
Pinarkorkmazer Haticeyyldrmm eğer lekelenme olduysa ve doktora gidip iğneyi vurulmadıysanız o yüzden pozitif çıkmıştır kanama olduktan sonra 72 saat içerisinde iğneyi vurulmanız lazımdı iğne de sizi 3 ay diğer kanamalara karşı koruyor eğer üç ay sonunda tekrar kanama olursa tekrar iğne vuruluyorsunuz bebek de doğduğu zaman pozitif olursa tekrar vuruluyorsunuz ama pozitif çıktığı için ne yaparlar bilmiyorum
Nhrr Annegibi2006 testin sonucu negatif çıkması gerekiyor ama hanımefendinin pozitif çıkmıs bebek ile anne kanı karışmış demek bu. Bana da her ay yapılıyor sonuç negatif çıkıyor. Zaten yapılan iğneler diğer gebeliği korumak için yapılıyor. Ama ilk gebelikte bebeğin etkilenmemesi lazım burda etkilenmis.
Annegibi2006 Nhrr ben uyuşmazlık var onun için iğne yapıldı diye anladım benimde o şekilde ilerledi çünkü karışma varsa tabi ki süreç farklı ilerler yanlış anlamışım sanırım
Nhrr Annegibi2006 aynen ben olsam onun yerinde testi başka yerde tekrar yaptırırim malum hastahanelere güven kalmadi. İlk bebekte çok zor kanının karışması daha önce düşük kürtaj olmadıysa.
Kubraaa04 Merve-metin antikor üretiyor teste göre bu normal kan uyuşmazlığı gibi değil eğer bu test gerçekten pozitifse perinatalog ile ilerleyecek normal bi durum değil yani
Ecem46 Merve-metin merhaba. Eşimle benim kan grubumuz aynı kan uyuşmazlığı ihtimali var mı bu durumda?
Merve-metin Kubraaa04 benim kan grubum negatif eşimin pozitif ama biz kadın doğumla ilerliyoruz doktorum 28.haftada iğnesini olacaksın doğumdan sonra bebekle arandaki kan grubuna bakılacak eğer uyuşmazlık varsa yine iğne vurulacaksın dedi