Evet biraz belki geç yazmış oldum ama bütün güzel anne adaylarıma örnek olsun isterim. Ben ilk gebeliğimin üstünden 4 yıl geçtikten hemen sonra ssvd yaptım. Önce şundan emin olabilirsiniz her doktor kabul etmiyor ve bir sürü risk sayıyorlar haliyle gebelerde evhamlı oldukları için korkuyorlar. Bende ilk bu işin ehli doktoru bulduğumda banada bir kağıt imzalattılar riskler vs diye prosedür olarak baktım ve niyetine girmiştim. İçerisinde annenin bebeğin ölümünden bile bahsediyorlardı bunun dışında sizin yazdığınız bir sürü riskindende. Ama şöyle düşünebilirsiniz eğer doktorunuz işin ehli ise zaten o aşamada sizi sezeryana alır ne o riske girer nede sizi sokar o riske. Ben bu şekilde baktım olaya. Sezeryanında riskleri var oda bir ameliyat tıbbi müdehale şekli bence. Doğumuma gelicek olursak 41+3 te sancım gelmeye başladı hatta suyumda geliyormuş farketmemişim. Doktorum 42 haftaya kadar bekleyebiliriz demişti. Hatta çatın dar bizi zorlayacak ama sıkıntı yok demişti. Çatı darlığından söz eden bir annemiz için yazdım bu detayı. Ve ben korkutmak için söylemiyorum kendimi duruma nasıl niyetleyip adapte olduğumu göstermek için yazıyorum 1 cm açıklıkla 24 saat geçirdim. Hayatımdaki en sert ağrılardan biriydi. İdrar kaçırma gibide suyum geliyordu. 1 cm açıklık ile eve gelmeyi evde sancımı çekmeyi istedim doktorumda sadece 24 saat bu şekilde kalabileceğimi ve sonra hastanede kontrol altında olmama izin verebileceğini söyledi. velhasıl 24 saat geçti hastaneye gittiğimde hala 1 cmdi açılmam. Başka doktor olsa kesinlikle beklemez açılmayacağını söyler boşuna acı çekersin der bebek kanala girmemiş der, der de der yani. Doktorum demedi vaktimiz var bekleyebiliriz senin istediğini görüyorum dedi. Hastaneye yatışım oldu. Kendi odam da sancılarımı çekmeye başladım. Tam toplam 36 saat sonra açılmam 10 cm buldu ama bebeğin kafası yamuk giriyordu kanala. Bakın buda bir sorun normalde ama sorun etmedi ve bir kere sezeryan demedi bana doktorum. Doğumhaneye alındım. Hareketler önerdi yapmaya çalıştım zaten o halde ister istemez ıkınma hissiniz geliyor ve bazı hareketler kendiliğinden isteniyor. Çömelme gibi. Bana önlük giydirdi doktorum çatala yattım (önlükte sezeryan önlüğüymüş doğumdan sonra öğrendim) tam 3 saat sonra yavrumun sesini duydum. Sadece 3 dikişim vardı oda oradaki varisim sıkıntı yaratmış ona dikiş atmak durumda kalmış. Yırtık yada kesi yok. Sonra ne mi oldu. Bebeğimi kucağıma verdiler kordonundaki kanı bekledik babası sonra kordonunu kesti ve ben kendim üstümü giyinerek bebeğim kucağımda çıktım doğumhaneden. Süreç çok uzun ve yorucuydu ama doğumhaneden çıktıktan sonra bütün ağrım sızım herşeyim bitti desem? Hiç o sancıları günlerce çekmemiş gibiydim evime gidip yemeğimi yaptım bebeğime baktım. Sonra öğrendimki doktorum her ihtimale karşı sezeryanı hazırlatmış odamdan sedyeme kadar önlüğü bile giymişim ama benim inancımı bir kere bile kırmadı. Korkmayın kızlar bedeniniz sizi yanıltmaz. Bebek doktorunuz iyi ve sabırlı ise geleceği zamanıda yolu da buluyor. Yeterki niyetine girin. Olmasaydı da sezeryan olurdum ölecek değilim ya kafasındaydım. Sezeryanda beni anne yaptı normal doğumda. Bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alacağınız ana odaklanın. Umarım faydalı olmuştur yazım. Tüm desteğimle buradayım sormak isterseniz bir şey🥹 şimdi yine ssvd yapacağım nasipse niyetindeyim ama olmazsa da canım sağolsun değil mi🥰