Merhabalar hanımlar herkese. Benim hikayem biraz uzun olacak şimdiden okuyacaklar teşekkür ederim. Öncelikle söylemek istediğim ister normal olsun ister sezeryen olsun ikisi de çok zordur ikisi de aynıdır lütfen artık bu kıyaslamaları yapmayalım kadının kadına destek olması gerekirken köstek olmayalım hiç bir anneyi üzmeyelim kim kendisi ve bebeği için hangi doğum şekli iyi olacaksa öyle olsun birbirimizi rahat bırakalım. Tek önemli olan bebeğin ve annenin sağlığıdır. İki doğum şekli de bir başarı hikayesidir. Hikayeme gelecek olursam ben ilk kızımı erken doğumla makat geliş dünyaya getirdim kesim ve dikişim çok fazlaydı buna rağmen ikinciye hamile kalırsam yine normal doğum yapmak istiyordum çünkü sezeryen dikisinden çok korkuyordum. Sonra doktora ilk kontrole bir gittim doktorum ikiz bebekler dedi çok şaşırdım sevindim tabi ki aklıma doğum şekli geldi büyük ihtimal sezeryen olur diye kendimi hazırladım. Zaman geçti artik doğum zamanı yaklaştı doktorum sezeryen tarihi verecekti bende normal doğum olmaz mi diye sordum doktorum sende istiyorsan olur şuanda bir engel yok dedi tamam dedik o zaman doğal sancıları bekleyelim 35. Hafta civarı sancı beklemeye başladık. Bu arada ilk doğumum erken olduğu için bebeğim bir ay yoğun bakımda kalmıştı ama ben bu hamilelikte en baştan beri hep dedim ki bu doğumum erken olmayacak 37. Haftaya kadar duracak bebekler dedim hep. Sonra 37. Haftaya girdiğimiz de tam benim sancılarım başladı ben hissettim düzensiz sancilardi sonra doktora muayaneye gittiğimde 37+2 de doktorum alttan muayene yaptı 2 cm açıklık var dedi eğer bu gece doğum olmazsa yarın sabah hastaneye gelin suni sancı verip hizlandiralim dedi tamam dedim ama suni sancı almak istemiyordum. Eve gittik yemek yaptım evi toparladım sancılarım sıklaştı hareketi hiç kesmedim acilmam devam etsin istiyordum. Sonra yoruldum biraz uzanayim dedim yatakta Meryem süresi dinliyordum bir anda aşağıda sıcak su boşaldığını hissettim. Doktorum suyun gelirse beklemeden hastanaye gel demişti. Bende kalktım hazirlandim büyük kızımı anneme emanet ettim abdest almaya çalıştim sonra doktorumu arayıp hastaneye geçtim. Ebe muayene etti 3-4 cm var açıklık dedi daha sonra beni odaya çıkardılar ebe sabaha kadar dogurursun dedi bana ama benim sancılarım çok sıklasıyordu sabaha kalmayacağını hissediyordum. Ebe her muayane de sasiriyordu çok hızlı ilerliyo diye. 7_8 cm olduğunda doktorumu aradı yoksa doğuma yetişmeyecek diye 😂 bu arada annem evde Meryem Ana otunu kullanıyordu bilenler bilir bence onun etkisi oldu . Hastaneye gittiğimizde akşam 8 gibiydi doktorum 10da geldi. Sonra saat 22.20 gibi doğumhaneye gittik aynı zamanda ameliyathane de hazırlanmıştı olası durumda sezeryen olursam diye. Birinci bebeğim 22.36 da doğdu sonra sancılarım devam ediyordu ikinci bebeği bekliyorduk. İlk Bebek doğduktan sonra ikinci bebeğim biraz yukarıda kaldı ve baş pozisyonu bozuldu doktorum biraz onu duzeltti eliyle başını bebek çıkış yerine yerleştirdi orda biraz ağrı hissettim ama dayanilmayacak değildi tabi ki doktorum en yüksek sancida güçlü ikinmami söyledi tam hissettiğimde ikindim basaramadim ikincisinde gücümü topladım daha güçlü olarak bebeği ittirdim ve başardım ikinci kızımda doğdu. Bir ara yapamayacağım dedim gücümü kaybettim o an gözlerimi kapattım ve var gücümü topladım o an hayal gibiydi hala daha rüya gibi geliyor o doğum anlari. Aralarında 6 dakika var. Daha sonra plesantalarin doğumunu bekledik oda oldu dikişler atıldı ve ayağa kalktım fotoğraf cekindik. Doğumhanede sohbet havası vardı. 😊 Aşırı yorgun hissediyordum kendimi ama çok mutluydum doktoruma başardık dedim sarıldık. Herşey istediğin gibi oldu müdahalesiz kesisiz normal doğum oldu dedi. Bebekleri aldık odaya çıktık ağrım sizim olmadı çok şükür bebeklerde çok iyidi ne kadar sukretsem az. Allah herkese en az benimki kadar güzel doğum nasip etsin kızlar. Benim de hikayem bu.. 🥰