Darcin canım ben serklajlıyım 14. Haftada atıldı ilk gebeliğim kayıpla sonuçlandı 21. Haftada bu sebepten. 2. Gebelikteyim 14. Haftadan beri ağır işler yapmıyordum progestan 14. Haftaya kadar kullanmıştım fitil olarak 14 haftadan sonra bıraktırmıştı artık doktorum. Yemek yapıyordum sadece onun dışında gün içinde sürekli yatıyordum 25. Haftada kontrole gittiğimde erken doğma riski olduğunu öğrendim 28. Haftadayım şuan 25 den beri sadece WC için ayağa kalkıyorum onun dışında işi felan boşver eğilip yerden boş poşet bile almıyorum günde 3 tane progestan içiyorum.28. Görelim sonra 32. Görelim dedi doktorum hatta 25.den beri çiğer geliştirici vuruluyorum her hafta. Düşün ki yatmaktan belim felan ödem yaptı şişti. Ama bebeğim için başka çarem yok, bunun tek olayı yatıp dinlenmek Hiçbirşey yapmamak. Çok zor evladın varsa daha zor ama mümkünse ailenden yada eşinin tarafından birileri gelip sana biraz destek olsunlar. En azından 30. Haftaya kadar biraz dinlen. Hareketlerini yavaş yavaş yap yavaş yürü eğilirken destekli eğil kalk çok dikkat et açıkçası canım. Hatta mümkünse lütfen dikiş felan olacaksa o zaman kadar yat ve kalkma. Cünkü hareket ettikle açılma çoğalıyor ve Allah korusun bi anda doğumun başlayabilir . Ben dok gitmiştim çok küçük bir açıklığım olduğunu söylemişti ilk gebelikte 21. Haftada dikiş atılır yada ilaçla bu halledilir diyip beni ünv hastanesine sevk etti ben hastaneden hastaneye giderken açılmam çoğaldı ve bebeğin kesesi dışarı geldi öyle olunca dikiş felan atılmadı. Erken doğum kayıp olarak sonuçlanmıştı. Lütfen evde dikiş olacaksan o zaman dilimine kadar yat. Hastane yada hastaneye giderken felan da yürüme tekerli araba falan kullan. Amacım telaşlandırmak değil, sadece müdahale edebileceklerse eğer o müdahaleyi sen kolaylaştır ki senin ve bebeğin için Herşey daha sağlıklı olsun. Sağlıkla kucağımıza alalım inşallah.