umycnr94 hamileyken bu uygulamayı kullanıyodum şans eseri tekrar bakayım dedim yazınızı gördüm umarım yardımcı olurum.. benim kızım 5 aylık oldu bende etlik şehirde doğum yaptım.. öncelikle orda gebe okuluna gittim sizin vakit geçmiş muhtemelen gidemezsiniz gitseniz özel oda vs önceliğiniz oluyo. 1 haziran gece 3 de sancılarım başladı sabah 9 da gittim yatış verildi açılma 5 cm di. Kendi sancılarım beklenmeden saat 10 da suni sancı verildi belki ilk doğumda yaşamışsınızdır dayanılmaz bi ağrı. Hafta sonuna denk geldiği için nöbetci dr lar vardı ve şansıma mıdır hepsi şeker gibiydi.. özel odada sancınızı çekiyosunuz duş var pilates topu var kolay doğum için bunlardan faydalanabilirsiniz hem duş hem pilates topu benim kurtarıcım oldu sancıları hafifletmek için. İlgi alaka gerçekten güzeldi oda temizdi oda destek sürekli gelip çarşaf vs değişiminde yardımcı oluyodu. Kötü yanı açılmam ilerlemedi yarım saatte bir gelip alttan bakıyolar malum berbat bi durum.. gelen 5 cm diyo diğeri 6 cm diyo diğeri 7 cm diyo diğeri geliyo 5 cm hala diyo çok can sıkıcı bi durumdu gerçekten asistan dr bile baktı yani açılma durumuna doğumumun en kötü kısmı buydu. Akşam saat 9 a kadar ben sancı çektim ve her yarım saatte bir dr un açılmayı kontrol ettiğini düşünün… çok zorlu bi süreçti 12 saat bana 12 yıl gibi geldi ama benim rahmim yukardaymış ve istesem de normal doğum yapamazmışım bunu toplam 18 saat suni sancı çekip sezeryana alınınca öğrendim :/ o suni sancıyla geceye kadar kvrandım gelen doktorların ellerine kapandım yalvardım beni kurtarın dayanamıyorum ölüyorum beni sezeryana alın dedim ama nafile hele bi tane pislik kadın dr vardı burası devlet hastanesi burda normal doğum yapacaksın dedi ben o an bittim zaten.. neyseki şansıma dr özge selver e denk geldim ellerine kapandım ben ölüyorum kalbim sıkışıyo nefes alamıyorum dedim başımı okşadı tamam ben alıcam seni ameliyata dedi direkt sezeryana alındım.. zor bi doğumum oldu ama sezeryan sürecim ameliyatım çok güzel güle oynaya sohbetle geçti.. odalar ya tek yada 2 kişilik ben gebe okulundan dolayı tek kişilik odada kaldım temiz ve güzeldi.. aslında doğum gerçekten şans işi rabbim herkesi iyi doktorlarla karşılaştırsın hastaneden yana sıkıntım hiç olmadı özel hastane gibi ama iyi bir doktora denk gelmek çok çok önemli o da elimizde değil maalesefki.. ha doktorların en büyüğü 40 yaşındadır öyle bi durum vardı bende hepsi çok çok gençlerdi.. tercih seçeneğimiz olsa keşke 10 tane doğursam 10 unda da özge hocayı isterdim rabbim yoluna çiçekler sersin merhametli mükemmel bi doktor… ha benimle aynı saatlerde doğuma alınan kadınların seslerini de yan odadan duyuyodum patır patır doğurup gidiyolardı benim sıpam normal doğumla gelmek istemedi :))) umarım sizin karşınıza da iyi doktorlar çıkar bi annenin en özel günü çünkü doğum aslaaa unutulmayacak anlarımız inşallah siz çok olumlu geçirirsiniz :) aklıma gelenleri yazdım ama sormak istediğiniz varsa da cevaplarım.. sağlıcakla kucağınıza alın bebeğinizi inşallah 🙏