Zeyy_Iboo07 Ben kesinlikle istemiyorum ama cevremdekiler illa tuzlayalım. Siz ne düşünüyorsunuz? Yaptınızmı yapmadıysanız tavrınız ne oldu?
Dennz Zeyy_Iboo07 napıcaksınız tuzladıktan sonra turşuluk filan basıcaksınız çocuğu bırakın şöyle saçma sapan adetleri
Guzelanne56 Zeyy_Iboo07 dırekt tepkım nah tuzlarlar oldu, çevrem kendını paralasa da ıstemedıgım bıseyı yaptırmam
Mlsaa99 Tuzda balık pişirir gibi degil de 5 tl su hazirlandiysa 1 tatli kaşığı atılır maksat adet yerini bulsun
Zeyy_Iboo07 Mlsaa99 suyuna katmayı bende okeyledim ki ne kadar istemesemde ama koltuk altlarını falan ovalarız dıyolar buna karsıyım dırek tene temasa
cigdemoktav Google yazın bi dr söyleşilerin olumsuz yazılarını okuyun bi isterseniz hemen vazgeçersiniz .
Nadiya07 Bizde de yapılır ama direkt tuzla olmaz zaten. Ballı, tuzlu, sulu bebeğin tenini acıtmayacak şekilde yapılır. Yapmak istemezseniz siz bilirsiniz tabiki.
Meltemm21 Zeyy_Iboo07 annemde çok söylüyor ama tepkimi bildikleri için cesaret edeceklerini düşünmüyorum böyle bir saçmalık mı var ter kokmasınmış kokarsa koksun hiç umrumda değil Allah korusun bebeğime bişey olursa nasıl hesap verirler
Mine09 Meltemm21 annem beni de tuzlamis yine de kokuyorum yani sacma sapan devam eden bir adet , yurt disindakilerin boyle seyleri yok ve bizden daha saglam yasiyorlar sirf adet yerini bulsun lafi ile bebegini boyle seylere riske atmaya degmez(bazilari teki gostermedi diye seninki gostermicek degil her bebegin teni cildi farklidir hassastir) cahillikten yapilan birsey bence. Haberlere internete arastirsan gorursen yan etkilerini zaten.
Zeyy_Iboo07 Meltemm21 ahh bunu dusunmekden zaten kafayı yıcem gibi Allah korusun dönüşü olmayan bişey olursa ne kadar kızsamda boş olucak diye korkuyorum
Melamial Bebek salamura yapılmıyor ki zaten. Maksat suyun alkalisini yükseltmek. Su seyreltmeli yapılıyorsa az bi tuzdan bi şey olmaz.
senanurtn Zeyy_Iboo07 bunu benim kv de soyledi ama bana degil annemle konusurken soylediklerinde duydum. Hemen esime soyledim git soyle tuz falan istemiyorum dedim, oglumun banyosunu da kendim yaptirdim. Hem de hastaneden geldigimiz gun yaptirmistik ve ben sezaryenliydim dikisli dikisli gittim yaptirdim banyosunu mecbur. Ben yaptiramam sandi belki de kendi basina olsaydi ovalar miydi cocugumu oyle bilmiyorum. Zaten banyoda da oglum aglayinca ver bakayim su cocugu bana diye elimden almaya calisti densiz ya yine sinirlendim neyse sonuc olarak istemediginizi kesin bir dille belirtin ve cocugunuza yalniz bisey yapmalarina izin vermeyin gerekirse kucaginizda dursun peslerinde gezin sahsen ben kimseye guvenmiyorum maalesef
mcansu Zeyy_Iboo07 yapmadım tabiki. Yapılmayacak dendim çocuk benim çocuğum ve riskli faydası olmayan bir uygulama. Çocuğumu riske niye atayım saçma sapan şeylerle tatmin olunacak diye. Lütfen pasif olmayın isteyen yeniden doğurup kendi çocuğuna yapsın
Zeyy_Iboo07 mcansu ben bilsemde bunu etrafa anlatamıyorum bı tutturmuslar bız yaptık bısey olmadı naraları
Mlsaa99 mcansu bilimsel yonden arastirmasini yapmadim nerden geldigi konusunda kucukken beni de tuzlamislar bunu biliyorum sadece yaptirmak isteyen yaptirmaz cocuguna yaptirmak isteyen yaptirir . O internette gördüğün gibi koca bir paket tuz cocugun uzerine dokuluyor gibi kafanda senaryolar kurma bana bu soruyu sorarken ne dusunerek sordun acaba ? Suyun icine cok az bir miktarda tuz atılıp vucuduna o suyla bebegin yikanmasina karsi degilim