Aslında böyle bi paylaşım yapmayı hiç düşünmemiştim ama riskli gebeliklerde yaşadıklarımı yaşayanları görüyorum ve korkutmamak için tecrübelerimi yazamıyorum o yüzden buradan anlatmak istiyorum. İlk gebeliğimi adet dönemimde öğrendim erken bir şekilde. Dr.a gittik kese gözükmedi. Aslında beta artışına göre gözükmesi gerekiyordu.Sonrasında kese gözüktü ama her kontrole gittiğimizde bir türlü ne bebeği görebildik ne kalp atışı duyabildik. Bir gün iç çamaşırımda kırmızı ip gibi kan gördüm ama çok minik. Bekledim daha gelicek mi diye uyku bile tutmuyordu iç çamaşırımı kontrol etmekten. Sabaha karşı kahverengi leke gördüm. Hemen acile gittik ve kalp atışı duyduk. Dr bi sorun olmadığını her gebelikte yaşanabileceğini söyleyip gönderdi. Çok mutluydum bebeğimi gördüğüm için. Eve gittik sonrasında işe gittim. Bi süre geçtikten sonra bi sıcaklık hissedip lavaboya gittim. Kanamam vardı hemen eşimi aradım ve işten çıkıp hastahaneye gittim. Bebekle alakalı hiç bişey kalmamıştı. Sonrasında hastahanede kendim düşük yaptım. Sonuçlarda hiç bişey çıkmadı. Araştırılmasını istedim dr.lar herkesin başına gelebilir sağlıksız bi gebelikti demekki dedi. 7 ay sonra hamile olduğunu öğrendim. Bu sefer herşey güzel ilerliyor gibi geldi keseyi gördük. Sonrasında kalp atışını duydum ama yine birazcık geçti kalp atışını duyduğumda. Ama 2 aylık hamile olmama rağmen ayaklarımda ve ellerimde feci bi şişlik vardı herkes çok şaşırıyordu. Ayrıca dr önceki düşüğümden dolayı progestan başlamıştı. Bir gün muayeneye gittim ve kalp atışı duyulmadı. Sonrası işte bildiğiniz gibi kürtaj vs. Hamilelikte insan herşeyden çok korkuyo anlıyorum ama bu yazdıklarımdan kendinize pay çıkarmayın. Riskli bir gebelik yoksa bunlar bendede var demeyin. Ama riskli bi gebelik varsa bebeğiniz büyümüyorsa hamilelikte kırmızı bi kanama yaşıyorsanız sorun yokmuş gibide davranmayın davrananada müsade etmeyin. Sonrasında kan pıhtılaşmam olduğunu öğrendik. Bebeğe kan gitmediği için gelişimi yavaş oluyormuş. Tabi kan gitmediği için hayatı sona eriyormuş. Hamileliğinizde bi sorun olduğunda araştırmaya başlayın ama telefondan ordan burdan değil. Haatahanede araştırılmasını sağlayın belki güzel bi dr. Bulun. Çünkü benim bu düşükler ve kürtajlar sonrası harcadığım paranın haddi hesabı yok bi süre sonra gözüm hiç bişeyi görmedi. Ben şuan çevremdeki herkese çocuk düşünmeden önce gen testi ve pıhtılaşma testi yaptırmasını öneriyorum. Bunlar boşa verilen paralar değil. Kendi sağlığımız en çokta psikolojik sağlığımız çok önemli. Öğrendikki aslında hamileliklerim benim için bile çok büyük tehlikeymiş. İnşallah bir daha gebelik sürecine girdiğimde herşeyin farkında olucam. Umarım hepimiz güzel haberler alıp bebeklerimizi sağ salim kucağımıza alırız ❤️