mrv2412 Selam kızlar, 30. Haftada plasentamın aşağıda olduğu söylendi. Aynı durumu yaşayıp ilerleyen haftalarda plasentası yukarı çıkan var mı? Bu haftadan sonra yukarı çıkarmı ya da aşağıda olup 38. Haftada sezaryen doğum yapan var mı sorun yaşadınız mı
Nhrr mrv2412 benim ilk gebeliğim de çıkmadı yukarı 38 biterken sezeryanla doğum yaptım. Ama kanama yada başka bir sıkıntı yaşamadım. Doğuma yakın alttan ultrasyonla muayene edip bakıyorlar rahim ağzı ile plesanta arasında ne kadar açık var diye ona göre karar veriyorlar vajinal mi sezeryan mi benim 1 cm di mecbur sezeryan oldu.
Nhrr mrv2412 benim ilk gebeliğim de çıkmadı yukarı 38 biterken sezeryanla doğum yaptım. Ama kanama yada başka bir sıkıntı yaşamadım. Doğuma yakın alttan ultrasyonla muayene edip bakıyorlar rahim ağzı ile plesanta arasında ne kadar açık var diye ona göre karar veriyorlar vajinal mi sezeryan mi benim 1 cm di mecbur sezeryan oldu.
Gamze3406 mrv2412 yapışma yoksa sorun yaşamazsınız, doğum şekliniz mecburi sezaryen olur sadece. Yaşadıklarimi paylaşımlarimdan okuyabilirsiniz.
Yunesramer Merhaba bende aynı durumdayım 29. Hafta da öğrendim sonradan mı indi yoksa tam kapatmadigi için söyleme gereği duymadı mi doktorum yada fark etmedi mi bilmiyorum ama detaylıda çekilmiştim bir sorun yoktu sonradan iner mi acaba onu da bilemiyorum malum devlet hastanesinde uzun uzadıya bilgi alamıyoruz bana takipli olduğum doktor değil de bebeği renkli görmek için gittiğim özel bir doktor söyledi sonra kendi doktoruma söylediğimde baktı evet biraz asagida ama doğum kanalını kapatmiyor dedi hallederiz dedi aslında alanında uzman iyi bir doktor o yüzden biraz rahatım açıkçası yine de Allah’ın izniyle çıkar insallah 37. Haftada çıkan bile varmış