Zeykesk Sizce bebek doğmadan kıyafet, diğer gerekli eşyalarını almak ve odasını hazırlamak erken mi? Siz nasıl yaptınız?
Reyhan_19 Zeykesk benim doğum şubat sonu en geç 3 Mart dedi doktorum neredeyse herşeyini tamamladım 20. Haftada başladım alışverişe
Asi_07 Zeykesk kıyafetleri henüz almadım ama mobilyasını aldım teslim süresi de 1.5 2 ay sürer dediler şuan 6 aylık hamileyim malum fiyatlar sürekli artışta kıyafetlerini de yakın zamanda alıcam inşallah herşy nasip kısmet Rabbim sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin 🤲
Daisyy000 Zeykesk 20haftalik hamileyken odasını eşyasını herseyini aldım,odasını kurdum ,kıyafetlerini yıkadım ütüledim.Hersey hazırdı. İyi ki erken yapmışım. 30dan sonra kımıldayacak mecalim kalmadı
myangelson Zeykesk doğumdan önce alınmalı tabiki ama çok erken alınması taraftarı değilim ben. İlk bebegimi 27. Haftada erken doğum ile kaybettim doktor da demişti zaten alışveriş için acele etme bı 28-30 haftaları bekle diye. O bebeğim için elimde sadece 2-3 parca birşeyler kaldı onlar bile üzülmeme yetiyor gördükce. Bu hamileliğimde de 30 dan sonra alacağım o yüzden kendimize öyle sınır koyduk
Zeykesk Reyhan_19 benim daha çok yeni ama herkes farklı bir şey söylüyor doğmadan alınmaz bazıları sadece ilk giyeceklerini alırsın vs odası 2 sene sonra yapılsa daha iyi gibi bebek beşikte yatıyor senden ayrılmaz tarzı şeyler ama heyecanlanıyor insan her şeyi alası geliyor🥰
Zeykesk Asi_07 ben kiminle konuşsam mobilyasını odasını doğduktan sonra alırsın diyor, bebek 2 yaşına kadar beşikte büyür gibi söylemler
Alpgmz 30-32hafta öncesi hazırlanmamali bence benim ilk hamileliğim ikizdi çok hevesliydik neler aldık herseyden çift çift maalesef erken doğum yaptım bir oğlumu kaybettim diğer oğluma kaldı..
Zeykesk Alpgmz çok geçmiş olsun Allah diğer oğlunuzu bağışlasın, benim de en çok bu olay kafamı karıştırıyor çünkü hastanede çalışırken şahit olduğum durumlar oldu üzücü gerçekten ama insan yine de hevesleniyor
Festinalente Alpgmz benım de ılk hamılelıgım ıkızdı ıkısını de kaybettım suan yıne hamıleyım 31. Haftalık oldu büyük eşyaları yeni aldık diyebilirim hala eksikler var
Zeykesk Daisyy000 bence de eğer her anınızda yanınızda olacak biri yoksa hazırlığı son ana bırakmak çok zorlayıcı olabilir diye düşünüyorum
Mzzz Zeykesk heves öldürücu diyorum ben onlara hemen insanın morelini bozuyorlar psikolojisini mahvediyorlar ayrıca evet uzun süre sizinle kalıyor bebek oda belki sonrada yapılır ama dolap şart ya
Zeykesk myangelson çok üzüldüm çok geçmiş olsun🥺inşallah sağlıkla kucağınıza alın her şey gönlünüzce olsun bu sefer🤍 Bu yüzden düşünüyorum ben de ama bazen de her şeyi negatif mi düşünüyorum diye kendime kızıyorum stres yapmaktan sanki anın tadını çıkaramayacakmışım gibi geliyor
Asi_07 Zeykesk evim müsait oğlumun odası var kızıma da yapmak istedim kendine ait eşyalarını koyarım düzenli olur gece yanımda yatıcak anne yanı alıcam gündüzleri de odasında yatırırım daha iyi olur
Mervealya1992 Zeykesk oda gereksiz gelıyor bana coqu bebek zaten anne yanında olyor yatak ofasında anne yanı beşikte ama esya konusunda arrık 21 haftalıqım saqma mk emzık lohusa tak hastaneckkısı falan hazırladım gitsilerinide yavas yavas alıyorum artkk nolur nolmaz 🐣
melissannesi Zeykesk canım ben altıncı ayından sonra odasına almıştım çok ağırlaşmadan alışveriş yapmak biraz mantıklı oluyor kıyafetlerini de sekizinci ayında almıştım ama gerçekten yürürken ve gezerken çok zorlanmıştım🌸🤭 Herkesin fikri bu konuda farklıdır ama Rabbim acısını göstermesin tabii ki de ama hazırlık yapmak hem güzel hem eğlenceli💝
Mervealya1992 Zeykesk oda gereksiz gelıyor bana coqu bebek zaten anne yanında olyor yatak ofasında anne yanı beşikte ama esya konusunda arrık 21 haftalıqım saqma mk emzık lohusa tak hastaneckkısı falan hazırladım gitsilerinide yavas yavas alıyorum artkk nolur nolmaz 🐣
Zeykesk Mervealya1992 daha testte pozitif çıktığında ailem kıyafet almaya başladı ben daha tek bir şey almadım ama düşünüyorum bakalım sağlıkla ilerlerse inşallah ilerleyen zamanlarda yavaş yavaş alacağım🥰
Ea_aylms6 Zeykesk bence alınmalı bebeğim 2 aylık biz son ayında odasını kurduk ve şu an hala taksitini ödüyoruz. Bebeğin bez mama o bu şu masraflarıda eklenince şu an zorlanıyoruz. Bebek arabasını falan erkendem almıştık Allahtan
Mervealya1992 melissannesi kız ne cabuk gordunde cevap verdın 😂😂 bılmem benm boş odam vardı yapmadım boyle 2 yasından snra falan iyi oluyor yatırılmınca falan eskıcel gibi gelıyor yada modası geccek gibi ama tabi herkesın kendı fikri
melissannesi Mervealya1992 Eşyalara dolap lazım dolaba halı derken odayı aldım 4,5 aylıkkende odasına ayırdım🫠 Lütfen linçlemeyin hem kameram vardı odasında hemde kusmayan bebişti🤭 Yani odasını tepe tepe kullandık Süs için zaten kesinlikle oda yapmasın kimse yazık günah
myangelson Zeykesk teşekkür ederim. Amiin cumlemiz sağlıkla ve zamanında kucaklarimiza alalım 🤲🏻 yani hamileliginiz güzel devam ediyorsa kötüyü düşünmeyin. Benim önceden böyle bir kaybım oldugu halde kendimi herşey iyi olacak diye inandırmaya çalışıyorum kötüyü düşünmemeye çalışıyorum. Herşey Rabbimden ileride kötü şeyler olacak diye düşünüp kötüye yormamak lazım. Ben bu hamileliğimde Allah’ın izniyle 38 haftaları görüp doğum yapacağım diyorum ama yine de tedbirli ilerlemek adına eşyaları 30 dan sonra almak hedefimiz 🥲
Zeykesk myangelson kesinlikle Allah her şeyin en iyisini bilir bizim göremediğimiz hayırlar vardır her olanda. Ben de biraz ilerledikçe yavaş yavaş alayım inşallah 🥰