Bu devirde bunu kıyaslayıp karşılaştırmak çok üzücü. İnsanların birbirine karışmaya müdahale etmeye hakkı var gibiler hala ve ne yazık ki.. Üstüne bir de sezeryan doğum yapanı aciz ve ezik görüyorlar. Ben normal yapmayı çok isterdim hamile kalmadan önce, istememde ki tek amaç ise onun maneviyatını yaşamaktı. Sonrasını ya da öncesi düşünmek değil. Fakat hamileliğimde hareket etmem dışarı çıkmam yasak olduğu için sürekli yatıyorum ve açılmalarımız istediğimiz gibi olmayacağı için doktorum beklemeyeceğini ve inşallah 38e gelirsek alacağını söyledi. Çünkü erken doğum riskim de var. Ve şu dönemde o kadar çok normale yatıpta saatlerce sancı çekip mecburen sezeryana dönen insan var ki. Yani madem sezeryan olma ihtimali var neden saatlerce acı çekiyorum. Madem normal doğuramıcam beni neden zorluyorsunuz? Ben öyle düşünüyorum. Baktım herşey yolunda güzel güzel kanala da girdi kafa aşağıda e o zaman tamam olsun ama olmuyorsa saatlerce zorlamanın anlamı yok. Maalesef devlet hastaneleri normale o kadar çok zorluyor ki son haddeye kadar parçalanıyorsun sonra alel acele sezeryana alıyorlar. Hı kaldı ki ben normalden korkup sezeryanda isteyebilirim bu benim tercihime kalmış birşey. Yok fıtrat öyleymiş, doğal olan oymuş vs neyse ikisi de doğum yöntemi ve benim tercihimle beni yargılamaları çok üzücü. Herkes sağlıkla bebeğini kucağına almak ister ve herkesin acı eşiği farklıdır, dayanamıcam belki. Kime ne!! Uzun oldu kusura bakmayın ama insanların bu kadar müdahale etmelerine çok sinirleniyorum.