huysuzbalik Merhaba arkadaşlar dün kontrole gitmeden verdiğim kan da betahcg 8300 çıktı. Geçtiğimiz hafta cuma günü verdiğim kanda ise 1300 çıkmıştı. Son adet tarihime göre programdan takip ettiğimde bebeğim şuan 5+3. Dün kontrolde ultrasonla göbeğimden baktığında keseyi gördük. Fakat 3-4 haftalık dedi doktor. Neden haftalar uyuşmuyor? Şimdi benim bebeğim kaç haftalık ki ? 🤔
sonsuzmasalim huysuzbalik geç yumurtlanma olmuş olabilir sende o yüzden boyu daha küçüktür ve ultrasonda 3-4 haftalık çıkmıştır. doktorun ne derse o doğrudur bu durumda. İlk haftalar boyuna göre haftasını belirliyorlar😊
SevnurErduman huysuzbalik benimde ilk kontrolümde 2 hafta geriden söyledi haftasını doktor 2 aylıkken gittiğimde bu sefer doktor ultrasondan baktığında 2 hafta öne atladı yani tam adetimin son tarihiyle aynı hafta oldu belki seninde öyle olur bebek biraz daha büyüsün değişebilir ultrason da
denizannee huysuzbalik yani son regl tarihini baz alıyorlar. Son regl tarihinde hamile değildim ben mesela regl olurken hamile kalmak imkansız sanırım. Reglim bitti 10 gün sonra yumurtlama tarihimde hamile kaldım.
Anacsevgidolumelek huysuzbalik benim ilk hamilelik ama gun hesaplamistim o zaman iliski olmustu hamile kaldigimda programa girdigim tarihle ultrason birebir uyusuyordu. Doktor bana o zamanlar 7+4 gunluk dogumun agustos basi olacak demisti demek ki tam gununde dollenme olmus. Sende de gec dollenme olmus olabilir ondan dolayi kucuk gorunuyodur.
huysuzbalik sonsuzmasalim peki kesenin görünmesi için en az 5 haftalık olması gerektiği bilgisini ben yanlış mı biliyorum 😔
sonsuzmasalim huysuzbalik onda maalesef hiç bilgim yok ama doğru olabilir bende 5 haftalıktım doktora gittiğimde ve kese görünmüştü sadece🤔
BeyzZaA huysuzbalik keseyi görüp 3-4 haftalık demesi ilginç kese nokta kadar bişeymiydi .. nasıl görüldü ki doktordan iyi bilemem tabide ilginç
mdn9o huysuzbalik kesenin görünmesi için 5 haftalık olup olmaması önemli değil. Beta hcg 5000 ve üzerinde karından ultrasonla görülür kese.
mdn9o huysuzbalik evet ama zaten keseyi görmüşsünüz. İlk haftalarda böyle olabiliyor. İlerleyen dönemlerde normale döneceğini düşünüyorum. Daha bebek ve kalp atışını görün ondan sonra hafta hesabına geçersiniz.
huysuzbalik denizannee benim son regl tarihimi hesaplayınca 5+2 oluyordu 3-4 haftalık dedi ultrasondan bakıp
SevalK 5+2 de normal ultrason ile görünür mü kese? Ben yarın doktora gidicem ama görünmez diye korkuyorum🤷🏼♀️
huysuzbalik SevalK ben bu programın hesaplamasına göre 5+2 de muayene oldum kese göründü ama arkadaşların aktardığına göre kese görünümü betahcg değerine bağlı. Bende betahcg değeri 8300 küsürdü
SevalK huysuzbalik geçtiğimiz Perşembe günü 748 di beta ama şu an o kadar olmuş mudur emin değilim🤷🏼♀️