edali777 Bebeğim gebelik başından beri hep önden gidiyordu. Önce doktorum haftasına geriler o zamanla sen adet tarihine göre hesapla dedi. Ta ki 26. haftaya kadar geldik doktorum bebeğin zamanını doldurmadan gelebilir dedi. Bu durumu yaşayan var mı? Biraz panikledim hazırlıkları hızlandırdım. Şu anda 29 haftalık olması gerekirken demek ki bebek 31 haftalık oldu. Ne var ne yok hızlıca alıyorum ve bi yandan da doğum belirtileri araştırıyorum uyanık olayım diye 🥲🥲🥲
Elcin-Meryem edali777 kilosu ne kadar cigerleri ne durumda? Onden gitmesinden baska bir sorun varmi erken dogum olmasiyla ilgili?
M_glsm edali777 benim gorumcem sizin gibiydi hep bebegi 2 hafta onden gidiyodu 37 haftada dogum yapti yani korkulacak bisey yok vaktinde geliyolar sizinde oyle olur insallah🥰❤️
edali777 Elcin-Meryem ciğerleri normal kilosu fazla. 26. haftada 1200 gram çıktı. bebeğim iriymiş biraz. şeker yükleme testi de yapıldı. iriliği şekerden de değil bebek iri o zaman çok durmaz dedi.
sacmalamakizim edali777 Yaaa maşallah 😃 bu durum biraz da genetikle ilgili, anneyle baba iri doğmuşsa onlara çekiyor olabilir, ya da hangisi iri doğduysa ona çekiyor genetiktir bu. 😊
Aleynaceyhannnn edali777 ilk hamileliğimde oğlum nerdeyse 3 hafta önde çıkıyordu şekerim de yoktu ama 38.haftada sezaryenle doğurdum o da makat geliş olduğu için daha dönmez alalım demişti doktorum yani önden gitmesi erken doğacağı anlamına gelmiyor ☺️
edali777 M_glsm ay maşallah 🙏🏼🙏🏼🙏🏼 içim rahatladı inşallah benim miniğim de o haftaları görür vakti zamanında sağlıkla gelir💙💙
Assenas Ay biz de aynı durumdayız 🫠 aklımdan hep bu soru geçiyordu, 1080 gr çıktı bizimki 25+4 te, dr 28 e uyumlu dedi. İçimi rahatlattın bacım teşekkür ediyorum 😂🫶🏻
Urazim_0606 edali777 bizde 34+0 dayken 36+3 çıktık 2 hafta filan ileride dedi doktor. 2850 kilosu. Bana da senin bebek iri 38-39 u beklermi bilmem dedi. Ama ciğer geliştirici vs de istemedi bu da demek oluyor ki 1-2 hafta erken gelebir kilodan dolayı diye düşündüm. Zaten ilk gebeliğimde 35. Haftamda hareketleri yavaşladığı için acil doğuma alınmıştım 1 saat önce 2 doz ciğer geliştirici yapıldı ve 3200 doğduğu için küvezede alınmamıştı. O zamanki doktorum ilk 34 hafta ciğer gelişiminde önemli demişti. Şu an bendede iri olduğu için erken gelir mi korkusu var bana da doktor senin bebek iri bekler mi sanmam ama yinede haftaya gelirsin gün veririz dediğinden dolayı 🥲 umarım hepimiz sağlıklıca kucagımıza alırız bebişlerimizi.
edali777 Urazim_0606 ay insallah insallah 🙏🏼🙏🏼🙏🏼🙏🏼 2 haftaya kontrol var bunların hepsini konusucam doktorumla. o haftaları görürsek allahın izniyle ne mutlu 💙💙
Ozgeee22 edali777 benim kızım da hep önden gidiyor olarak görünüyordu 40+3 de sezaryenle doğdu hala gelesi yoktu. Üstelik ultrasonda görünen kilonun 350-400 gram altında geldi
edali777 Aleynaceyhannnn ay çok şükürrrr💙💙 hazırlıkları sıkıştırdım tüm doğru düzgün rahat rahat yapayım