Knur_23 Benim normalde son adet tarihim 15ekimdi ama bebek bir hafta önden gittiği için 9ekime çektik bunu. Doktorum bu durumu sağlık ocağına da söyle dedi. Gidip sağlık ocağında gebelik kartımı yazan hemşireye söyledim durumu. Bebeğin önden gitmesi bişyi değiştirmez dedi. Aşıları senin son adet tarihine göre yapacaz dedi. Benim de kafam karıştı. Doktorum neden bilgilendirmemi istedi ki ? Sizin bir bilginiz var mı bebeğin önden gitmesi aşı tarihlerinde değişiklik yapar mı?
Gnygns Knur_23 aslında yapmaması lazım.bebek sonradan adet tarihiyle aynı oluyor ama doktorunuz niye öyle söyledi ki🤔 benim de önden gidiyordu ama hep adet tarihimi baz aldılar.
2bebekannesi Knur_23 canım benim de bebek gelişimi 2 hafta öndeydi ama hep son adet tarihini dikkate aldı doktorda sağlık ocağıda farklı bi neden olabilir belki doktoruna tekrar sor istersen bebeğin gelişimi önde olması aşı zamanlarını ertelemiyor
BeyzaXx Nursemom90 benim ki geç döllenme diye doktorum son adet tarihini 6 gün sonrasını baz almam gerektiğini söyledi , her gittiğim yerde son adet tarihimi 6 gün sonrasını söyledim.
Knur_23 BeyzaXx bence sizde bi doktorunuza sorun. Belli ki bebeğin gelişimi değil annenin gerçek son adet tarihi önemli.
Nursemom90 BeyzaXx döllenmede değiştirebilir ama bebek büyüyünce ultrasonda önde yada geride olması sürekli değişen birşey olduğu için adet tarihi baz alınıyor
BeyzaXx Knur_23 geç döllenmelerde hep bu şekilde oluyor doktor arkadaşım da geç döllenmeyse doktorunun belirlediği tarih baz alınır dedi. Perinatolog detaylı ultrasonda günümün aynı gittiğini söyledi bir sıkıntı çıkmadı şimdiye kadar
Knur_23 BeyzaXx anladım.. demek ki geç döllenmelerde sizin dediğiniz gibi oluyor.. gerçi bende kafam karıştığı için yazdım zaten🤷🏻♀️