Pnr_jr yani buradakilerin hiç okuduklarını anlamadıkları çok belli. Dışardaki yiyeceklerden bulaşıyor olması kedidende bulaşmayacağı anlamına mı geliyor. Dışarda kaç yiyecekten de bulaşır kediden de bulaşır bu kadar basit. Kediden bulaşmaz diyenlerin hepside kedinin dışkısına elleme aşı yaptır toksoplazma testi yaptır demeleri bir tuhaf madem bulaşmıyor ne diye kedinin dışkısına ellemeyin diyorlar o zaman. Demek ki bulaşıyor. Benim doktorumla konuşmama gerek yok. Sırf yumuşatmak için hamilelikten önce içtiğim sigaraya ee bırakamazsan günde bi iki tane iç nefsini körelt diyen doktor. Ne diye bırakmicakmışım çok şükür bıraktım bebeğim için. Ben bilimsel makalelerden okuyorum bi çok şeyi. Toksoplazma yı da ordan araştırıp öğrendim. Sadece kediden bulaşmadığı doğru. Ama kediden de bulaşıyor. artık kabul edin bunu. Bi insana bunu söylemek suç değil. Bulaşabildiğini bilsin ona göre önlemini alsın dimi! Çiğ ettende bulaşır iyi yıkanmamış yiyeceklerden de bulaşır. Bunları da biliyoruz ama kedi dışkısından da bulaşıyor onu da biliyoruz. Ayrıca okuduğum kaynaklar sadece dışkısına ellememek değil aynı zamanda yiyecek yenilen, pişirilen alanlarda da kedinin gezmemesi lazım deniliyor ! Bunu da biliyoruz!