Iraz Kızlar elinizle dogruyormusunuz ya bana doğrama dediler yardım edicek kimse de yok eldiven takıyorum ama aynı hesaba denk geliyor oraya buraya bulaşıyor vs cikartiyotum sonradan birşey unutuyorum filan siz dogruyormusunuz yada yoguruyormusunuz
ZeynepDuru17 Iraz eldiven takabilirsin ama ben vejetaryanim ne kokusuna nede kendisine dokunamiyorum yiyemiyorum da mecbur pişirmek zorundayim onada eşim yardım ediyor kendi yapıyor doğranmış oluyor zaten
Serife2709 Iraz ben onu eger o elinizin lekesini vücüdünüzün biberine sürerseniz cocugun orasında dogum lekesi oluyor diye biliyorum bana o yüzden dokunma dokunursan da bakşa biyerine degdirme demişti annem
Iraz Serife2709 canım bana dediler ki çiğ ette bakteri varmış oda çok zararliymis o yüzden ben kesmek istemiyorum
2princessmother Serife2709 o ciğerde oluyor her ette değil Ete dokunmayın demelerindeki amaç kesik çizik yara vs varsa elinizde çiğ ette Toksoplazma bulunuyor ve bu enfeksiyon yaradan kesikten size bulaşıyor buda bebek için riskli bir enfeksiyon Eldiven kullanılmalı her ihtimale karşı 🌸
Ceylankarakus Iraz bunu ben ilk defa duyuyorum hamileliğim boyunca sürekli et kestimde dogradimda eldivensiz yaptım bide hicbisey de olmadı böyle şeylere takılmayın bence
myavocado Iraz gebeliğim boyunca eldiven ile doğradım yine köfteyi de çift eldiven ile yoğuruyordum, ne olur ne olmaz dikkat etmek lazım. Eldiven ile yapar, işiniz bitince de sabunla güzelce el yıkarsanız kafi, bir sıkıntı olmaz bence.
sinem93- Ben kurban bayramından sonra test yaptım o kadar et doğradıktan sonra hamile olduğumu öğrendim 22 hafta oldum şükür bi sorunu yok bebeğimin. Dokunmamam gerektiğini bilmiyordum ama midem kaldırmadığı için eldiven kullanıyordum bende. Bilmeden doğru yapıyormuşum sanırım 😅
Pnrmrm Ben eldiven kullanmıyorum. İşim bittikten sonra elimi güzelce yıkıyorum. Biraz rahat olmak lazım bence.