Dnzg1 Doktor ense kalınlığını 3,70 lerde ölçtü. Kızlar böyle yüksek ölçüp bişey çıkmayan var mı aranızda?
Zeynepin_annesii Dnzg1 Haftada 2.8 ölçüldü ertesi gün başka doktor 1.5 ölçtü. Böbrekte biraz genişleme vardı doktor önerisiyle dün fetal dna testi verdim. Hayırlı sonuçları bekliyorum
Tuba-M55 Dnzg1 kaç haftalıksın canım. Benim de 11.haftada öyle ölçtü doktor baya korkuttu fetal DNA yaptır vs dedi ağla ağla helal oldum hakkımı helal etmiyorum o doktora. Başka doktorlara gittim ilerki haftalarda düzelebilir de bu durum hafif bi kalınlık var dedi biraz daha rahatlattı. Sonra bişey çıkmadı düzeldi o kalınlık bazen ödem oluyomuş veya kese ile ense arası düzgün ölçülmediği için oluyomuş
Smh22 Dnzg1 merhaba benimde 12. Haftamda 3,38 ölçüldü acil perinatoloji yönlendirildim 19. Haftamdayım halen uğraşıyorum. Birde neden fetal DNA yaptırıyorsunuz? Bu durumda maalesef fetal dna önermiyorlar başıma geldiği için yazıyorum. Bende deli gibi fetal dna yaptırmıştım sonucu temiz geldi ama gittiğim 2 perinatoloji acill bir şekilde cvs/amniyosentez önerdi çünkü fetal dnayı ne olursa olsun tanı testi olarak kabul etmiyorlar tarama testi diyorlar. Ultrasonda birşey gözüküyorsa fetal dna geçersiz sayılıyor maalesef. 12-14-16. Haftalarımda organ taraması yapıldı sıkıntı yoktu. 17. Haftamda amniyosentez oldum ön sonucum temiz kesin olarak artık down değil 2. Sonucumu bekliyorum.. Sonucumunda temiz gelmesi durumunda fetal eko çekilecek. Kadın doğum doktoru ile değil 12. Haftamdan beri perinatoloji ile devam ediyorum
Ebruaslan-21 Benim ilk oğlumda da öyle denilmişti şuan tam hatırlamıyorum ama ense kalınlığı yüksek çıkmıştı çok şükür birşey yoktu , cihazlar bazen yaniltabiliyor insanı ,içinizi ferah tuttun. 🙏
Smh22 Dnzg1 Hayır kadın Doğum benden fetal dna istemişti ben yaptırdım beni yanlış yönlendirmişler. Perinatoloji cvs yada amniyosentezden birini istedi boşuna fetale para vermiş oldum yani. 3-3,5 üstü olunca fetali istemiyor perinatoloji
Smh22 Dnzg1 Zaten Allah korusun öyle birşey çıkarsa kanıtlamak için yine cvs yada amniyosentez yapılıyor. Benim fetal dnada bir şey yoktu
gezentianne Smh22 Doğru söylğyorsunuz aslında fetal dna da sadece tarama testi tanı değil sonucunda yine amniyosentez öneriliyor