kbscm2461 sen muhtemelen ılk gebelgıınden kaynaklı önlem amaçlı olacaksın.
Serkan yaptırman yararına olur serklaj genelde 12-14 arası yapılıyor amelıyattan 2-3 gün önce kan falan verıyorsun doktorun gün verıyor verdıgı gün gıdıyorsun yatış yapıyorsun, benım amelıyatım toplamda uyuyup uyanmam odaya çıkmam amelıyathaneye ınmem de dahıl 45 dk sürdü ve hemen ayıldım. Genel anestezı aldım ben aşırı küçük tuvaletım vardı amelıyattan çıkınca ılk 1 saat yürümeme izin vermedıler ayılmam ıcın sonrasında kalktık ıdrara gittim hafıf yanmam oldu. İdrara gıdene kadar ağrım vardı gıdınce tamamen geçti sonda takılmadı bana hıc ağrım olmadı benım, kanamam ilk gün kırmızı oldu adet kanaması gıbi sonrakı 2 gün pembe oldu gerı kalan 4 günde turuncu akıntı seklınde oldu 7-8 günde tamamen gectı. Hastaneye gıderken ped pıjama takımı iç çamasırı terlık götür. Ben ertesi gün taburcu oldum 5 gün yada 7 gün hatırlamıyorum ağızdan antıbıyotık kullandırttı doktorum, bır hafta tuvalet ve banyo dışında kalkmak yasaktı eve geldıgım gün duş aldım 2 günde bır olmak üzere her gün de vücudumu yıkamıştım tam 1 hafta sonra kontrole gırdım vajınal dıkıs tutmustu doktorum ağır kaldırma koşma zıplama kendını yorma ama evını topla yemegını yap yolculuk gıbı şeylere tatıle izin verdi
3 haftada bır hemogram ve ıdrar bakıyor.
serklajın ılk bır haftası ınceden yanma ve otururken batma vardı ama rahatsız etmıyordu sonra gectı zaten. 17 haftada kendı doktorum vajınal bakmayı kestı ölcumlerı de kestı, detaylıda son kez karından bakıldı daha vajınal bakmıyorlar sadece geçen lekelenme yaşamıştım bakmıştı doktorum daha gerek yok dedı. eğer normal doğum olacaksa 37 de alıyor dıkısı doğumdan önce sezeryan olacaksan sezeryan esnasında alıyor dıkısı ❤️