yeni_anne2 Sevincblbl evttt canim faydalı menemen yiyebiliyorsan ona da kırıp yiyebilirsin ben bır gun kırıyorum bır gün haşlıyorum dedım gıbı menemene kırıyorum o şekilde yiyorum degısık oluyor
Tontonunannesi yeni_anne2 ben normal hayatıma devam ediyorum ekstra fındık, ceviz, kefir, süt, yoğurt, kaşar, muz tüketiyorum bebiş kilo alsın iyi beslensin diye
Melekozlu Her zamanki gibi beslendim hamileliğimde sadece yumurta süt ve süt ürünleri çok tüketiyorum. Hamileyim diye sürekli yemek yemiyorum yediğim kadar besleniyordur bebeğim 😇
Mucizeeanne Hamıle olmadan öncede yemek yesem kendımı tutmasam bıcok yer ve kılo alırım yapısal olarakta öğrendim ve gun içinde bıseyler yiyesim gelıyo sureklı Sabah yumurta süt peynır salata serpme olarak yapıyorum öğlen bir muz ve ceviz yıyorum gundd 2,5/3 lt su içiyorum akşamları normal yemek corba yada ana yemek
97-Mucize yeni_anne2 sabah 2 yumurta haşlıyorum yanına fix peynir zeytin vs. Bazende tostun içine iki yumurtayı kaşar falan koyup ekmek arası olarak yiyorum. Ara öğün bazen elma bazen kuruyemiş bazense akşam yemeğine kadar sadece su içiyorum gelip gidip. Akşam yemeği ne pişirirsem fark etmiyor genelde et yediğimde daha doymuş hissediyorum hamurişi karbonhidrat çok severdim baya uzaklaştım. Yemekten sonra 2 bardak açık çay yanına bazen 1 çikolata bazen çerez. Gece de 2 salatalık ya da meyve tabağı ama genelde salatalık hoşuma gidiyor. Günde içtiğim su 3 litreyi buluyor şişem var 1 lt onu 3 kere dolduruyorum. Bu arada 20 haftalık ve gebelik öncesi kilomla aynıyım hiç alma verme durumum olmadı 5aydır 62 kg. Bulantı kusma iştahsızlık hiç olmadı.
NurZenkin yeni_anne2 kızartma türünden uzak duruyorum bir de abur cubur yerine kuru meyve yemeye gayret ediyorum onun dışında özel bir şey yapmıyorum 😊
NurZenkin oznursertt ayy ben denedim de yiyemedim Allah affetsin çikolata sosu koymuştum tadı çok farklı geldi 3 kaşıktan sonrası gitmedi.Sen nasıl yapıyorsun ?
Nazo77 NurZenkin Yulafı yoğurtla karıştırıp balla tadlandırın.Sevdiğiniz meyvelerden ve kuruyemişlerden katın.Ben Yulafı hiç pişirmem hep böyle yerim👍🏻
oznursertt NurZenkin ince öğütülmüş alıyorum içine biter tablet çikolatadan 4 parça atıyorum muz koyuyorum varsa şeftali son haftalarım olduğu için ben hurmada kattığım oluyor
Nazo77 yeni_anne2 Yani öğrendikten sonra dikkat etmeye çalışıyorum demir ve d vitamini kullandığım için.Normal kahvaltı yemek etle pek aram yok ama yemeğe çalışıyorum yinede balık sevmezdim geçende fırında yaptım hoşuma gitti hala favorim sebze ve meyveler.Bazen kahvaltı yerine yulaf yiyorum yogurtla karıştırıp bal meyve hoşuma gidiyor öyle.Bu ay karbonhidrata düştüm biraz onu dengelemeye çalışıyorum.Günlük iki üç tane meyve yiyorum kabızlık yaşayınca biraz zeytinyağı içip kayısı yiyorum falan çiğ fındık,2.5-3 litre su öyle…
Nazo77 NurZenkin Olabilir denemek lazım.Hiç pişirdiğimi hatırlamıyorum sütlede sulu olduğu için yoğurtla yapıyorum ben.
Nazo77 NurZenkin Yani çokta beklediğim söylenemez meyve doğrayana kadar en fazla zaten hızlı kahvaltı yapacaksam genelde onu yapıyorum doktora gitmeden önce falan meyve şekerinden hareket etsin diye.Size sert gelirse biraz bekleyin zaten çok zaman geçmeden yumuşuyor.
SMB Sözde çok dikkatli besleniyordum Dün gebelik şekerim yüksek çıktı doktor iki haftalık diyete başla ölçümlerini yap düşmezse insüline başlamak zorunda kalırsın dedi Ve tatlı yemiyorum genel olarak ekmeği d çok azaltmıştım sadece çay şekeri kullanıyordum ve meyveden aldığım şeker 😓sizin tatlıyla aranız nasıl ?
Pinarkorkmazer SMB meyve çok yerseniz ailede şeker öyküsü varsa veya gebelikten önce şekere yatkınlık varsa ne kadar dikkat etseniz de çıkabilir.
Eyluleyluleylul Sabah peynir domates zeytin 1 haşlanmış yumurta kırmızı biber yeşillik 1 dilim tam buğday öğlen iş yerimde ne yemek çıkarsa ev yemeği sulu yemek tarzında pluyor. bir ara öğün yapıyorum meyve kuruyemiş ne varsa yanımda akşamda ev yemeği genelde bir çeşit işten gelince ne pişirebilidiysem hızlıca. Paketli gıda dışarıdan yemek fast food yemiyorum her akşam ballı süt içiyorum kefire çevirsem daha güzel olacak aslında. Normalde tatlı düşkünüyüm yemek yemem tatlı yerim okadar ama şimdi canım bir lokma bile istemiyor aldım yiyemedim bile o da kilo kontrolü yapıyor sağlıklı beslenmiş oluyorum. Hamilelik muazzam bişey bence sağlıksız şeylerde soğuyorsun. İlk hamileliğimin sonlarına doğru canımım istediği şeyleri kilo yapar diye yememiştim çook pişman oldum keşke yeseymişim bebek doğduktan sonra ne yese gaz yaptığı için hiç bişey yiyememiştim canınız istiyosa yiyin 2 kg fazla olsun nolucak veriliyor hepsi geri.
NurZenkin oznursertt bir hafta sonra ,8. Aylık olacağım o zaman hurmayı xa ekleyip denerim 😊 yas meyve çok sevmiyorum ama kuru meyve mutlaka ekleyeceğim