Htchoca songul_21 ödem ve başağrım sürekli oluyor tansiyondan dolayı….peki tansiyonunuz o süreçte hep yüksek mi oluyor yoksa düşüs oluyormu???haftada birgün keisn gidiyorum tahlil veriyorum ama bebek küçük diye biraz daha bekleyelim diyor doktorum
songul_21 Htchoca benim doktorum afedersin gerizekalıydı. Ödemim ani kilo artışım şikayetlerim zerre umurunda değildi. En son o kadar kötüydüm ki gittiğimde anlatamam. Resmen yalvardım hocam benim ağrılarım normal değil ben normal değilim diye yok dedi ikiz gebelik dedi normal dedi. İçime sinmeyince başka doktora gittim. Direk perinatolojiye sevk etti. Ertesi gün acil sezeryane alındım. Tansiyonumun yüksek olduğunu ödemimin o yüzden olduğunu bilmiyordum herkes doktor gibi normal ikiz gebesin diyordu. Benimde ilk gebelikti bilmiyordum. 200 - 120 yi gördü tansiyonum
songul_21 Htchoca tansiyonumun yüksek olduğunu bilmediğim için hiç baktırmak aklıma gelmedi. Hep düşüktü çünkü mide bulantısı yüzünden sürekli kustuğum için düşüyodu
NurZenkin songul_21 çok zor oluyor cidden bı de ben dogumz gittiğimde annem vefat etmiş hepsinin haberi çok yıkıldım ama çocuğum için topladım kendimi.3 yıl olacak ocakta .Rabbim kolayliklsr versin
Neslymmm ozgmom merhaba, kontrolde ne dediler size ? Aynı siz gibi hastanede yüksek çıktı ve 2 gün yatış verildi, evde ölçmek şartıyla taburcu oldum şuan pek yükselmiyor ama 24 saatlik idrarda protein çıktı, özel doktorumda sürekli tansiyonu takip et dedi.
ozgmom Neslymmm Bana herhangi test yapmadılar ama benim bir hafta tansiyonum normal seyretti. Kontrole gittiğimde heyecandan olmuş bir şey gibi görünüyor dedi. EKG çekildi ultrasondan kalbime baktı bir şey çıkmadı. Tuzu azaltmamı söyledi bukadar
Neslymmm ozgmom hımm anladım, bana tuzu azaltsamda tansiyonun çıkabileceğini söyledi kendi doktorum o yüzden hep takip et dedi. Tansiyonun bu kadar önemli olduğunu bilmezdim cidden.
ozgmom Neslymmm İnanın bende bilmezdim. Heyecanlı bir kişiliğe sahibim. Hastaneye gittiğimde vs sürekli heyecanlanırım zaten. Hiç ölçme gereğinde bile bulunmadım hamile kalana kadar. İnşallah sizinde normale döner çok dikkat edin kendinize özellikle yarım saatlik tempolu yürüyüşü önerdi benim Doktorum belki sizede faydası olur ☺️
Neslymmm ozgmom Evet benimde normal ilerliyor, yürüyüş şart 🥲 bebeğin eşi yükseltiyormuş tansiyonu. heyecan, stres, aşırı hareket, tuzlu yemek vs olmasa da çıkabilirmiş dikkat etmek lazım işte 🫠