Dnzhbb bende klomen işe yaramadı. Birkaç ay sonra bir doktora gittim. Polikistik over var bende. Rahim filmi çektirelim herhangi bir tıkanıklık var mı bakalım dedi. Tıkanıklık yoktu. 3 ay bekleyelim mi sizi kendi halinize bırakalım mı dedi doktor. bazen bu rahim filminde kullanılan ilaç da tüplerdeki ufak tıkanıklıkları açıyor dedi. bekledik. 3 ayda da adet gördüm. Sonra doktoruma tekrar gittim tüp bebek merkezine çağırdı bizi eşin de ürolojiye spermiogram bıraksın dedi. Eşimde çok şükür bir şey çıkmadı. Dedi ki ilk başta senin yaşındaki( 29 dum) birine aşılama uygulayalım devlet 2 aşılamayı ücretsiz yapıyor dedi. Sonra da olmazsa tüp bebek deneriz dedi. Aşılamaya tamam dedim. İlk 1 ay gysentol diye folik asit yerine geçen bir ilaçla Doğum kontrol hapı diane kullandım. O Doğum kontrol hapı öbür ay güzel yumurtlamamı sağlayacaktı. Öbür ay oldu adet görünce doktora gittim. 8 tane iğne verdi klomen gibi bir iğne yumurtlamayı sağlıyormuş merional di ismi onu her gün vurundum. Bu arada6. İğneyi olduğumda doktora kontrole gittim nasıl yumurtlamışım diye kontrol etti. 2 tane yumurtam olmuştugüzel boyutlardaydı. Sonra da o 8. Günün akşamında da ovülasyon iğnesi vurundum. 2 gün sonra da aşılamaya çağırdı eşimle beni. Sonra 14. Günün sonunda öğrendim ki hamileyim. Allahım isteyen herkese nasip etsin 🙏🥰 ama siz mutlaka neyden kaynaklı olduğunu öğrenin sorunun. Gerekirse bir de endokrine gidin troid d vitamini yumurta rezervi (esteradiol hormonu oluyor galiba) onların hepsine baktırın. Klomeni siz kullanmayın benim gibi. Çok yumurtlarsınız hastalık olur bir şey olur doktor kontrolünde yapın. Dualarım bütün bebek isteyenlerle🙏