Parilti007 Dışarda yeşillik-salata gibi şeyler ve sakatat yemem yasak sadece 😅 bu toksoplazma olayı için ilk 3 ay mı dikkat edilmesi gerekiyor acaba yoksa sonuna kadar mı😓
Bigsecret3 Pinarkorkmazer Ananas rahim ağzını yumuşatıp erken doğum riski yaratıyor siz her gün bence yemeyin zararı olmaz dersiniz Allah korusun bir gün anlamadan erken doğum olur
Bigsecret3 Pinarkorkmazer Ananas rahim ağzını yumuşatıp erken doğum riski yaratıyor siz her gün bence yemeyin zararı olmaz dersiniz Allah korusun bir gün anlamadan erken doğum olur
Pinarkorkmazer Bigsecret3 bir zararı olmaz çünkü yediğiniz miktar önemli oturup bir tam ananas yemiyoruz ki hurma da yedim ilk aylarda sürekli maydanoz da yedim hamilelik bu kadar da abartılacak bir şey değil bence 🙂
kekremsi Oglusumm Pinarkorkmazer ananası daire şeklinde kestiğimizi düşünürsek bir daire fazla mı gelir
myangelson Pinarkorkmazer riskli gebeliği olanlara önerilmiyor ananas hurma öyle biliyorum. Sağlıklı gebeliklerde sıkıntı olmaz belki
Pinarkorkmazer kekremsi yani pek yorum yapmam istemem ama ben kendim için konuşuyorum iki dilim daire olacak şekilde yiyorum haftada üç dört kere
Pinarkorkmazer kekremsi tehlikeli diyorlar ya o yüzden dedim bence bir iki dilim tehlikeli değil şimdi size bir şey olmaz derim olur vicdan yaşamak istemem yanlış anlamayın lütfen🙂 ama ben dediğim gibi günde dört beş hurma ananas hep yiyorum diğer gebeliğimde de yedim bunda da hurmanın bebeğe çok yararı var muzdan daha yararlı
Pinarkorkmazer myangelson düşük tehlikem vardı sürekli kanamam olurdu hem iğne hem fitil günde iki kere kullanıyordum ama doktorum az bir şey yersen bir şey olmaz dedi 🙂 oturup bir tam ananas yemiyoruz ki tadımlık yiyoruz. Mesela hurmaya da öyle diyorlar ama geçmişte insanlar yaşamlarını hurma ile sürdürüyordu o zaman bebeklerine bir şey olması lazım. Bence biraz abartılıyor hamilelik. Yaşadığım yerde hamileler Türkiye’deki hamileler gibi değil mesela doktorlar da öyle. Doktor sadece işlenmiş gıdadan uzak dur dedi o kadar.
myangelson Pinarkorkmazer doktorlar nasıl yönlendiriyorsa insanlar da onu yapıyor hamilelik abartılıyor diye bir durum yok. Bazı kişiler kendi kafasına göre abartiyorsa onu bilemem. Hamileliği riskli olup doktorlarinin ananas hurma yasakladığı çok kişi var burada. Ben hamileyken tuketmedigim için hiç sormadım. Açıkçası hic riske de atamam riski varsa da yoksa da bir erken doğum ile kaybım olduğu için bu tür seylerden bir dilim de olsa yememeyi tercih ediyorum. Herkesin kendi tercihi. Burada ilk üç ay düşük riski var diye maydanoz yasaklanan da gördüm 😃
Pinarkorkmazer myangelson bana garip geliyor 😂 böyle şeyleri doktora söylüyorum gülüyor bir bahçe mi maydonoz yiyorsunuz sanki diyor😄 ben de ona katılıyorum. Yediğin bir iki hurma maydonozdan kimseye hiçbir şey olmaz. Ben de bebeğimi kaybettim 38 haftalıkken ama bunların sebebi veya erken doğumun sebebi yenilen bu gıdalardan kaynaklanmıyor ki 🙂
Wolf13 Bigsecret3 sağlıklı beslenmeye calış, süt urunleri yumurta ıspanak gibi gıdalar tüket. Yasak ürünler belli dip balıklar diye biliyorum , hurma, çiğ ürünler sucuk gibi, çiğ balık, ananas vesayre ☺️
Sara_bebek MUCIZEMM__ ilk hamileligimde cok yedim mantari bu hamileligimde de yedim bisey olmadi cok şukur çocugumda maşAllah cin gibi 2 yaşi olucak bir kaç gune
Sara_bebek Bigsecret3 keklik çayi ve başka bitki çaylari çok tehlikeli baş ağri diş ağri giripe karşi ilaçlarda kullanamayiz ne yazikki
myangelson Pinarkorkmazer maydanozun kendisinden çok kürleri sorun veya sapını kaynatıp içilmesi düşük yapıyor. Ama hurma ve ananas konusuna birşey diyemeyeceğim. Sizinki farklı bir durum erken doğum değil, benim mesela rahim ağzı yetmezliği var ve ananas hurma tarzı besinlerde bulunan ahim ağzını yumuşatmaya yarayan birşey var o sebepten önerilmiyor bizim gibilere.
Pinarkorkmazer myangelson doğrudur ama ben postları okuyorum ve sağlıklı hamilelik yaşayanlar bile böyle davranıyor onlara hiçbir zararı yok aksine yararı var. Sizin durumda olanlara bir şey diyemem Allah şifa versin ama sağlıklı gebelik geçirenlerin kendini bu kadar zorlamasına gerek yok diye düşünüyorum 🙂
myangelson Pinarkorkmazer evet bazen çok kasanlar görüyorum bende fazla evhamlı olabiliyor bazıları ondan sanırım 🥲 bende belli başlı şeyler dışında çok fazla bakmıyorum çünkü doktor canının çektiği şeyleri abartmadan yiyip icebilirsin demişti bazı yasaklar dışında bende canımın çektiklerini yiyorum genelde. Amin Allah razı olsun 🤲🏻 Rabbim hepimize sağlıkla zamanında kucaklarimiza almayı nasip etsin 🤲🏻