Merhabalar 2-3 gün boyunca yükselen tansiyonla başladı hastaneye gitmem. Gitmemek için çok direndim çünkü 146 - 91 çıkan tansiyon 2 dk sonra 130 lara 120 lere iniyordu. Hastaneye gidene kadar tansiyonum iner boşuna gitmiş olurum dedim. Devlet hastanesine gideceğim için ayrıca acil doktor ve hemşirelerinden zaten çekiniyordum. 40+0 haftasına gireceğim gece yine çarpıntım oldu ve tansiyonumun yükseldiğini anladım. Annemle birlikte acile gittik. Tahmin ettiğim gibi tansiyonum evde ölçtüğüme göre normal çıktı. Haftamı doldurduğumu duyunca doktor tuşe muayenesi yapıp nst ye aldı. Nst normal çıkınca 2 saat sonra tekrar gel dedi. 2 saatin sonunda yine bir normal çıkan nst ve tansiyon vardı. Tekrar bir tuşe muayenesine alıp hiç açılman olmamış dedi. Evde çıkan tansiyonlarımdan bahsedince haftan dolduğu için bebek tetikliyor olabilir yatışını yapalım dedi. Eşimle konuşamadan yatışım yapıldı. O gece ebe ve doktor sürekli alttan uyardı açıkçası çok canım yandı. Ama hiç bir şekilde açılmam olmadı. En son sabah farklı bir ebe geldi ve oda tuşe muayenesi yaptı. Sonrasında hafiften belime ağrı girdi ve sancılarım uzun aralıklarla başladı. Doktor gelip suni sancıyı başlatalım dedi. Sabah saat 9 da suni sancıyı vermeye başladılar. Uyarılardan sonra kanamamda başlamıştı. Ebe gelip sürekli açıklığıma baktı ama 2-3 cm i geçmiyor dedi. Tekrar alttan muayene ederek suyumu patlattı. Ağrılarım arttı ve çekilmez bir hal aldı. Sürekli alttan muayeneler ayrıca canımı yakıyordu. En son 5 cm açılmam olmuştu. Doktor gelip pelvis kemiği çok dar çok zor dedi. Aradan 10 dk geçti ya da geçmedi ebe tekrar muayene etti ve saat 13.20 de doğuma aldılar. Ebe karnımdan bastırarak destekledi doktor da alttan destek verdi. 3. Ikınmamda oğlumun sesini duydum. Sancıların şiddetinden ne yırtığı ne de bişeyi hissedebildim. Sonrası zaten oğlumun sesi ve görüntüsü. Fazlaca dikiş atıldı canım yanıyordu ama oğlumu izlemek ve canlı canlı görmek bütün yaşattıklarımı o an için durdurdu. Evet devlet hastanesini kendim istedim. Eşimin zorlamasına rağmen özele gitmeye ve o kadar para vermeye gerek yok demiştim. Ama şuan düşünüyorum bu kadar acı çeker miydim? Oldukça zor bir doğum oldu henüz bebeğim 5 günlük oturup kalkmakta zorlanıyorum ama o kokusu bana bir nebze ilaç🥲