Beyzaa6671
Canım gel ben sana uzun uzadıya anlatayım.
Öncelikle sezeryanı tecrübe etmediğim normal doğum yaptım ancak ikinciye hamileyim yine normal istiyorum. Evet sancıyla doğumu beklemek zor hatta çok zor. Hatta ben ağrıdan öleceğimi kabullenmiştim😅 düşününce gülüyorum. Ama kucağına aldığın an hepsini unutuyorsun ağrın sızın hiçbirşey kalmıyor. Tuvaletini yapmış gibi kuş gibi rahatlıyosun. Sadece bebeğim iri olduğu için dikişim ve kesim çoktu. Onun ağrısı biraz oluyor ama iğne batması gibi oluyor o ağrı yan oturunca ağrı olmuyor.
Sonraki gün eve gelmiştim kucağımda bebeğime evimizi gezdirmiştim. Yemek koydum bi yandan çamaşırları makineye attım sanki dün doğuran ben değildim 😅 O kadar iyiydim ki koşuyodum koridorda eşime iyi olduğumu kanıtlamak için😅
Çok güzel bi tecrübeydi hep de rüyamda gördüm doğum sonrası kucağıma verdikleri an hiç gözümün önünden gitmedi.
Tabii ki bu anlattıklarım doğumu iyi geçen, bebeğini sağlıklı kucağına alan birinin gözünden anlatılıyor. İki doğumun da riski mukayese yaptığın zaman aynı boyutta. Sen sadece hangisine dayanabilirsin, sezeryan ameliyatı sonrası ağrısına mı? Doğum sancısına mı? Buna karar vermelisin. Hamileliğin boyunca egzersiz ve yürüyüş yaparsan da hantallaşmaz, normal doğuma daha enerjik girersin.
Umarım her şey senin için çok çok güzel olur sağlıkla kucağına alırsın bebeğini. 🥰