Benim de 6 cm çikolata kistim var ve mesaneme yapışık bir durumda. Ankarada devlet/özel bir çok doktora gittim. Bir kısmı ameliyat dedi bir kısmı çocuk denemeden ameliyata çok karşıydı yumurtalıklara zarar verme ihtimalinden dolayı. Bende ilk başlarda çocuk düşünmüyordum ve sadece düzenli folik asit kullanarak ve kontrollere giderek süreci geçirdim. Sonra çocuk düşünmeye başladık ve uzun bir süre olmadı, en son tedaviye başlayacakkken rahim filmi çektirdim ve 1 ay sonra 6 cm kist ile kendiliğinden hamile kaldım, şuan 28 haftalık. Sezeryan doğum düşünüyoruz, doğum sırasında kisti de temizleyecekler. Ankarada yaklaşık 8 senedir gitmediğim kadın doğumcu kalmamıştır ama bu işte sizi en çoook rahatlatacak ve çok detaylı bir şekilde bilgilendirecek bir doktor tanıyorum o da DR. Şadıman Kıykaç Altınbaş. Kendisi Zübeyde Hanım hastanesinde sadece çikolata kisti plan hastalara özel bir bölüm açtırmış ve bu konuda bir çok araştırma yapmış uzmanlık almış bir isimdir. Sonra hastaneden ayrılmasıyla birlikte maalesef bu bölüm kapandı. Ama şadıman hoca özel muayenehanesinde devam ediyor.
İstanbulda ise muayene ücretli çooook afaki rakamlar olan DR. Gökhan Boyraz var. İnstagramda çikolata kisti diye sayfası var çok zor ameliyatlarda bile doğurganlığı koruyarak başarıya ulaşıyor. Bu iki doktordan birine görünüp fikir almanızı tavsiye ederim.