HandenurSare Merhabalar 34+4 uncu haftadaki ilk kızım sezaryen dogum simdi normal doğum yapmak istiyorum ama bir yandan da herseyden korkuyorum , Ssvd olanlar , olmayı düşünenler, bu konudaki fikirleriniz neler acaba
Rabia98 HandenurSare 32 haftalığım bende ssvd istiyorum doktorum onayladı ileriki haftalarda çatı muayenesi sonrası belli olacak
rosatue HandenurSare Benim de ilk doğumum fizyolojik sebeplerden sezaryen. Bu kez durumlar nasıl ilerler bilemiyorum. Bir evladım da olduğu için, sorumluluk x2 kendimi yok yere riske etmek de istemiyorum. Kafam biraz karışık. En önemli kriter sezaryen olan doğumun neden sezaryen olduğu aslında. Eğer şartlar 2. Doğumda uygunsa dozunda risk alan bir doktorla denenebilir. Tamamen ne kadar risk almak istediğimize bağlı. Ben 35. Hafta civarlarındaki muayeneme göre karar veririm diye düşünüyorum.
Mardinbaby_ HandenurSare doktorunuz ne diyo bu konuda yapabilir misiniz ilk doğumla arasında kaç sene var ?
Minnaksever HandenurSare ben de çok istedim ama yapacak doktor bulamadım buralarda o yüzden rafa kalktı keşke daha çok yaygınlaşsa.kime sorsam sağlık bakanlığı yasaklıyor diyolar
2024_kmr Ben çok istedim ama nasip bazı şeyler kızım inmedi kanala bir türlü bende yarın için gün aldım
minikmucizem20 HandenurSare ben de istiyorum ama doktorum riskli dedi eğer sezeryandan sonra normal doğum yaparsak rahmin yırtılır dedi bi de benim 10 sene geçmişti doğum yapalı rahim yırtılırsa Rahmi alıyorlar biliyorsun daha çocuğun daha olmuyor
rosatue minikmucizem20 sezaryen dikişiniz yatak değil mi? Öyleyse risk çok yüksek. Yataysa rahim yırtılma olasılığı %1 civarında.
Beyazmelekkk rosatue sezeryan dikişm yatay benim o zaman daha mı riskli . Ama zaten dikiş yatay değil mi herkeste ?
minikmucizem20 rosatue yatay benim ilk sezeryanımdı zaten ama doktor başka hastadan örnek verdi kadın çocuğu doğururken zihinsel problemi olmuş ssvd yaparken bebeğin annenin rahim yırtılması vs ondan bana riskli dedi ben de korktum
Mihruss HandenurSare bende düşünüyorum 38+3 olduk 40 a kadar bekleyebiliriz sonrası gelmezse mecburi sezeryan çünkü herhangi bir müdahale yapılmıyor ssvd e doğum kendi başlamalı
rosatue minikmucizem20 Doğrudur. Benim sezaryenimi yapan doktor da benim ameliyatım sırasında ekiple sohbet ederken sezaryenden sonra normal doğum yapıyorlar afedersiniz tam bir gerizekalılık demişti. Biri okursa lütfen yanlış anlamasın ben yapabileni tebrik ederim helal olsun ama benim doktorumun görüşü böyleydi. Gereksiz bir risk olduğunu savunuyor. İnsanın doktoru da böyle deyince cesaret edilmiyor haliyle.
Nes7616 Ben 39+4 ssvd için beklemedeyim nasip hayırlısı bu çok normal bi durum aslında heryerimizde olduğu gibi rahmimizdeki dikiş de yapışıp iyileşiyor sonuçta , durumunuz uygunsa yapılabilir denenebilir risk görürse doktor yapmaz zaten