anonim001 Hanımlar ben namaza başladım yeni her şeyiyle yeni öğreniyorum diyebilirim, sorum şu ki namazların sadece farzlarını kılsak günah oluyormu acil durumlarda falan bilgim yok şimdiden teşekkür ederim 💖
Pinarkorkmazer anonim001 önemli olan farzları kılmaktır. Ama sünnetleri de uygulamak gerekir. Derler ki farzda yaptığın bir hata varsa sünnet namazlarla tamamlanırmış. Ama namaza yeni başladıysanız alışma sürecinde farzları kılıp yavaş yavaş sünnetleri kılmaya devam edebilirsiniz. Sadece farzları kılmak günah değildir zaten namaz kıldığınız için olması gerekeni yapıyorsunuz. Allah devamını getirsin ibadetinizin❤️ bir de yaptığınız her sünnet peygamberimizin size şefaatçi olmasını sağlar ❤️
busrax_ anonim001 sünneti terketmemek gerekiyor ama hiç kılmamaktansa farzı kılmak daha iyidir diye düşünüyorum. Bilen varsa aydınlatsın bizi
bahadircocugum anonim001 namaza yeni baslayanlar icin alismalari acisindan sadece ama farzlari kilabilirsiniz. Normal sartlarda namazlarin sunnetlerini terketmek dogru degil. Peygamber efendimiz arada hangi sıklıkla tam bilmiyorum ama sadece ikindi ve yatsiz namazlarinin ilk sunnetlerini terkedermis. Namaza alistiginiz zaman sabah ogle aksam bunlari sunnetlerle kilmak gerekir. Allah kabul etsin simdiden. Hic vakit yok yetisemediniz bir vakte tabiki o zaman farzi kilin :)
Eylul41 busrax_ farzlar zaten mecburi ama sunnetler terkedilmesi uygun degildir peygamber efendimiz isi oldugunda ikindi ve yatsinin ilk sunnetlerini kilmazmiş bende bazen oyle yapiyorum ama son sunnetler kiliniyor tabi günahı yok ama sevabı cok kilmadigimiz uzerimizde borç olan namazlar için sunnetler bizi ahirette kurtaracak inşallah her kilinan sunnet her kilinan nafile namazlar borçlarımızi kapatacak insallah
anonim001 bahadircocugum Allah razı olsun canıö benim bilgini paylaştıgın için çok teşekkür ederim 💖🙏
Drosera bahadircocugum Bu durum sadece birer kez olmuş biri savaşta diğerini hatırlamıyorum Ama adet haline getirdiği bir terk etme şekli değildi. Bu iki sünnet olan namaz dışında kalan diğer sünnet namazları hiç bir zaman terk etmemiştir. Bizim de terk etmemiz doğru değildir mümkün mertebe devam edilmelidir çünkü ahirette azap değil ancak kınama ve sitem vardır bu namazların terki için. Acil durumlardan kasıt nedir acaba?
bahadircocugum anonim001 Allah kabul etsin. Bende cok zorlanıyorum hamilelikten once 5 vakit kiliyodum. Simdi iyice azaldi. Dua edin bir an once 5 vakit tekrar kilayim. O kadar rahatsizim ki bu durumdan. Namazsizlik kadar bela yokmus :(
4oglanannesi bahadircocugum canim zorlaniyorsan farzları ayakta kıl sünnetleri oturarak kıl…soyle düşün Allah biz göz nuru güzel yavrular nasıp ediyor daha çok secde yapıp sukretmemiz gerekmezmi. Bizde tam tersine ihmal ediyoruz.
bahadircocugum Drosera namaz vakti geciyorsa hic kilmamaktansa farz kilinmali tabiki. Kesinlikle size katiliyorum sunnetleri terketmek dogru degil. Savas disinda cok az da olsa peygamberimiz sadece ikindi ve yatsinin ilk sunnetini terketmis onun haricinde hepsi tam zaten ki sunnetler zaten kilinmali. Farz degil denip kilinmamazlik yapilmamali
4oglanannesi anonim001 masallah canim Allah bozmasin…sünnetlerin sevabını almamış olursun..zaten en uzun namaz 10 dk.suruyor bu fırsatı kaçırmayın sunnetlerle kılmanın tavsiye ederim eğer sadece farzları yeterli olsaydı güzel peygamberimiz sunnetleriyle kalmazdı böyle düşün. Şeytan seninle çok mücadele edecek sakın pes etme.
bahadircocugum 4oglanannesi oturarak kildim bir muddet birakinca Allah nasip etmiyor galiba insallah hemen basliycam
Tontonunannesi anonim001 yok canım günah olmaz zorlanıyorsan adapte olamadıysan tamamen bırakmamak için farzları kalabilirsin sadece yatsının son 3vitr vacip İ de farz onu unutma Allah kabul etsin Rabbim devamını da getirmek nasip etsin bu zamanda namaza başlamak da büyük bir adım
Tontonunannesi anonim001 eğer hamişsen de çok güzel ben kızıma hamileyken hiç namaz kaçırmamıştım hep Kur’an okurdum kızım 9yaşından beri düzenli namaz kılıyor sürekli Kur’an okuyor anne ne yaparsa çocukta onu yapıyor